Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković bez titule na mastersu u Parizu, pobeda Runea - | K-013 Portal

Đoković bez titule na mastersu u Parizu, pobeda Runea

novak djokovic, pariz

Srpski teniser Novak Djoković nije danas uspeo da odbrani titulu na mastersu u Parizu, pošto je u finalu izgubio od 18. igrača sveta Danca Holgera Runea posle tri seta 6:3, 3:6, 5:7.

Sedmi teniser sveta izgubio je posle dva sata i 34 minuta. On je igrao u rekordnom 56. masters finalu i ostao je na rekordnoj 38. tituli, odnosno šestoj u Parizu.

Djoković je u četvrtom gemu prvog seta oduzeo servis Runeu, prednost brejka je sačuvao do kraja i poveo u meču.

Rune je popravio igru u nastavku, napravio je brejk u drugom gemu i posle osvojenog gema na svoj servis poveo je sa 3:0. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, što je omogućilo 19-godišnjem Runeu da izjednači u meču.

Srpski teniser je brejkom u četvrtom gemu trećeg seta poveo sa 3:1, ali je Danac odmah vratio brejk, a posle gema na svoj servis izjednačio je na 3:3.

Čuvali su posle toga teniseri gemove na svoje servise sve do 11. kada je Rune osvojio četiri uzastopna poena i oduzeo servis Djokoviću za vodjstvo 6:5. On je posle toga servirao za pobedu, a posle neiskorišćenih pet brejk lopti Djokovića imao je meč loptu, ali je u tim trenucima napravio dvostruku servis grešku.

Djoković je ubrzo imao šestu brejk loptu ali ni nju nije uspeo da iskoristi, Rune je zatim svoju drugu meč loptu iskoristio i osvojio prvu masters titulu, najveću u karijeri.

Rune će ovom pobedom ući medju 10 najboljih na svetu, a Djoković će ostati na sedmom mestu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.