Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Djoković posle maratona bolji od Medvedeva u Torinu - | K-013 Portal

Djoković posle maratona bolji od Medvedeva u Torinu

novak djokovic, tenis, masters torino

Srpski teniser Novak Djoković zabeležio je i treću pobedu na zavešnom mastersu u Torinu, pošto je danas slavio protiv Rusa Danila Medvedeva sa 6:3, 6:7(5), 7:6(2).

Djoković je takmičenje u Crvenoj grupi završio sa sve tri pobede, dok je Medvedev upisao sva tri poraza.

Bio je ovo 12. medjusobni duel Djokovića i Medvedeva i osma pobeda srpskog tenisera, do koje je stigao posle tri sata i 11 minuta igre.

Prvi set trajao je 46 minuta, a nakon što su u šestom i sedmom gemu teniseri propustili po jednu brejk loptu, Djoković je u osmom oduzeo servis Medvedevu i tako osigurao osvajanje tog dela igre.  

Djoković je u devetom gemu drugog seta spasio tri brejk lopte, pre nego što je taj deo igre rešen u taj-brejku koji je dobio Rus sa 7:5 i posle sat i devet minuta igre izjednačio na 1:1.

Iako meč nije imao rezultatski značaj, u trećem setu se vodila velika borba, što je najbolje ilustruje deveti gem koji je trajao 18 minuta.

U tom gemu je Medvedev oduzeo servis Djokoviću, ali je srpski teniser već u narednom gemu odgovorio na isti način, pa je i treći set odlučen u taj-brejku. Djoković je sjajno odigrao taj taj-brejk i dobio ga sa 7:2.

Srpski teniser će se za plasman u finale završnog mastersa boriti sa Amerikancem Tejlorom Fricom. Pet medjusobnih duela je iza srpskog i američkog tenisera, a Djoković je bez poraza.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.