Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković pobedio Alkarasa za finale Rolan Garosa - | K-013 Portal

Đoković pobedio Alkarasa za finale Rolan Garosa

novak djokovic, rolan garos, alkaras, tenis

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je u Parizu pobedio prvog igrača sveta Karlosa Alkarasa sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1.

Treći teniser sveta je do pobede nad španskim igračem i 34. grend slem finala došao za tri sata i 23 minuta.

Đoković je tokom celog prvog seta bio odličan na mreži, a upravo posle jednog poena na mreži došao je do brejka i vođstva 3:1.

Za osvajanje prvog seta ključan je bio sedmi gem na servis srpskog igrača, koji je uspeo da spase tri brejk lopte i posle 14 minuta igre i problema sa vetrom povede sa 5:2.

U narednom gemu Đoković je propustio set loptu na servis Alkarasa, ali je već u devetom gemu na svoj servis iskoristio drugu priliku.

Sve do osmog gema u drugom setu nije viđena brejk lopta, a prvi je do prilike za brejk došao španski igrač, koji koristi drugu šansu za vođstvo 5:3.

Đoković u narednom gemu uzvraća istom merom, da bi u 10. gemu srpski igrač spasao tri vezane set lopte rivala.

Imao je Đoković priliku da povede 6:5, ali je Alkaras spasao brejk loptu i zatim sledeći gem na servis Đokovića osvojio bez izgubljenog poena za izjednačenje u setovima.

Posle prva dva gema u trećem setu rezultat je bio izjednačen 1:1. Alkaras se na kraju drugog gema požalio na bol u desnoj nozi, pa je zatražio medicinsku pomoć, iako po pravilu u tom momentu nije mogla da mu se ukaže intervencija.

Zbog toga je kažnjen oduzimanjem gema, što je izazvalo zvižduke sa tribina. Alkaras je i u nastavku seta imao problem sa povredom, pa je Đoković taj deo igre dobio sa 6:1.

Alkaras je po završetku trećeg seta uzeo medicinski tajm-aut, ali mu ni to nije pomoglo da zaigra bolje u narednom setu, koji je Đoković osvojio rezultatom 6:1.

Srpski teniser je pobedom stigao do sedmog finala na pariskom grend slemu, na kojem je slavio dva puta.

Za rekordnu 23. grend slem titulu Đoković se u nedelju bori sa pobednikom meča između četvrtog igrača sveta Norvežanina Kaspera Ruda i 27. na ATP listi Nemca Aleksandera Zvereva.

Đokoviću će za preuzimanje prvog mesta na ATP listi biti potrebna pobeda u finalu Rolan Garosa.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.