Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković posle tri seta pobedio Fučovića - | K-013 Portal

Đoković posle tri seta pobedio Fučovića

novak djokovic, turnir u parizu, tenis

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Mastersu u Parizu, pošto je večeras u drugom kolu savladao Mađara Martona Fučovića 6:2, 4:6, 6:3.

Bio je ovo prvi Novakov meč u singlu posle skoro dva meseca i poraza od Danila Medvedeva u finalu US Opena, ujedno i četvrta pobeda protiv Fučovića u isto toliko mečeva.

Đokovićev naredni rival biće pobednik francuskog duela između Adrijana Manarina i Gaela Monfisa.

Fučovič od njihovog međusobnog duela u četvrtfinalu Vimbldona nije pružao zavidne partije, međutim, uspeo je da iskoristi činjenicu da Novaka dugo nije bilo na terenu.

Imao je na momente dosta sreće, služio ga je servis, naročito u drugom setu koji je osvojio, uz dosta oscilacija Đokovića.

Novak će u sredu opet igrati dubl, u paru sa Filipom Krajinovićem, dok će u četvrtak nastupiti ponovo u singlu, protiv boljeg iz duela dvojice Francuza, Manarina i Monfisa.

Đoković nije mogao bolje da započne svoj prvi meč u singlu posle mesec i po dana.

Relativno lako se upisao na semafor, a onda odmah napravio brejk, iskoristivši drugu šansu na servisu rivala.

Usledio je nešto mirniji period, da bi srpski as u šestom gemu imao novu brejk priliku. Ovoga puta Mađar je fantastično odigrao forhend i dobio dužu razmenu.

Bez izgubljenog poena, Novak je stigao do još jednog gema na svoj servis i tako prišao na korak do I seta.

Nije želeo Đoković da čeka novi servis gem, već je u protivnikovom stigao do set lopte, a Fučovič je dodatno pomogao i forhend izbacio u aut, za kraj ovog dela igre posle 37 minuta.

Bio je blizu Novak da na startu drugog seta ponovi scenario iz prvog, međutim, Fučovič je preživeo i spasao brejk loptu.

Kazna za srpskog tenisera je stigla odmah u sledećem gemu, u kojem je na brejk lopti forhend nekontrolisano izbacio lopticu u aut.

Od tog momenta Fučovič je podigao nivo igre, samopouzdanje mu se vratilo, sigurnost takođe, te je lako sačuvao prednost brejka i stigao do izjednačenja u setovima.

Održavao je Fučovič taj nivo igre i na startu odlučujućeg seta, ali je onda Novak naprasno dobio energiju, usledio je urlik, ovacije, a onda i brejk bez izgubljenog poena, načinjen u četvrtom gemu.

Nije ta radost mnogo trajala, pošto je Fučovič ubrzo pronašao ritam i uzvratio istom merom, ribrejkom.

Festival brejkova je nastavljen i u narednom gemu, u kojem je Novak iskoristio četvrtu brejk loptu, na kojoj se rivalu stegla ruka, a loptica je iz bekhenda otišla u aut.

Prvu meč loptu imao je u osmom gemu, nije je iskoristio, ali zato jeste onu u devetom, čime je stigao do pobede.

Masters u Parizu igra se za nagradni fond od 2.603.700 evra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.