Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković protiv Muzetija na startu turnira u Dubaiju - | K-013 Portal

Đoković protiv Muzetija na startu turnira u Dubaiju

novak djokovic, tenis, dubai, lorenc muzeti

Najbolji teniser sveta Novak Djoković igraće u prvom kolu turnira u Dubaiju protiv Italijana Lorenca Muzetija, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, odlučeno je danas žrebom.

Djoković se tako posle dva i po meseca vraća na teren i, nakon deportacije iz Australije, prvi turnir u 2022. godini odigraće u Dubaiju sledeće nedelje.

Ako preskoči prvu prepreku, Djokovića u drugom kolu čeka meč sa boljim iz duela Rusa Karena Hačanova i Australijanca Aleksa de Minora.

Potencijalni rivali srpskog tenisera u četvrtfinalu su Španac Roberto Bautista Agut i Hrvat Marin Čilić, u polufinalu Kanadjani Feliks Ože-Alijasim i Denis Šapovalov, a u finalu Rusi Andrej Rubljov i Aslan Karacev, Italijan Janik Siner i Poljak Hubert Hurkač.

Djoković je do sada pet puta osvajao turnir u Dubaiju (2009, 2010, 2011, 2013. i 2020).

Iako prošle godine nije učestvovao, Djoković će braniti 500 ATP poena iz 2020, s obzirom da mu tada nisu oduzeti poeni zbog vanrednih pravila koje je ATP uvela zbog pandemije korona virusa.

U drugom delu žreba nalazi se Filip Krajinović koji će na startu turnira igrati protiv Maleka Žazirija iz Tunisa. Ako prodje, u drugom kolu će igrati protiv pobednika meča Karacev – Mekenzi Mekdonald.

Turnir u Dubaiju trajaće od 21. do 26. februara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.