Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković savladao Monfisa za plasman u osminu finala u Madridu - | K-013 Portal

Đoković savladao Monfisa za plasman u osminu finala u Madridu

novak djokovic, monfis, madrid, tenis

Novak Đoković savladao je sa 2:0 (6:3, 6:4) u setovima Francuza Gaela Monfisa i tako se plasirao u osminu finala turnira u Madridu.

On je rutinski savladao Monfisa, čak 18. put zaredom u karijeri.

Francuski teniser nikada nije pobedio Đokovića, a neverovatna tradicija nastavila se i u Madridu,

Kiša je u velikoj meri uticala na to koliko će vremena Novak provesti u šesnaestini finala, ali i na sam tok meča. Nije bila idealna igra srpskog tenisera u prvom setu, ali je najbitnije bilo da ga je on osvojio sa 6:3.

Monfis nije iskoristio ukupno tri brejk lopte koje je imao u trećem i petom gemu, dok je Novak iskoristio svoju prvu, u šestom gemu, kada je došao do prednosti od 4:2.

Brzo je stigla i potvrda brejka, da bi u narednom servis gemu Đoković osvojio prvi set sa 6:3. Osvajanje prvog seta dodatno je doprinelo na psihološkom planu prvog reketa sveta.

Novak koristi prvu brejk loptu već u trećem gemu drugog seta, a potom veoma brzo i drugi put oduzima servis rivalu i stiče ubedljivu prednost od 5:2.

Već u narednom gemu, Novak je priveo meč kraju i upisao 18. vezanu pobedu nad Monfisom.

Đoković se pobedom plasirao u osminu finala turnira u Madridu. Srpski teniser trijumfom je obezbedio i 369. nedelju na prvoj poziciji na ATP listi.

Protivnik u narednom kolu biće mu bolji iz duela Šapovalov - Mari.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS