Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Đoković se bori za istorijski kalendarski grend slem - | K-013 Portal

Đoković se bori za istorijski kalendarski grend slem

novak djokovic, us open

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je na pragu istorije jer će danas pokušati da ostvari još jednu pobedu u finalu US Opena koja ga deli od osvajanja kalendarskog grend slema, odnosno sva četiri grend slema u godini, što je poslednji put pošlo za rukom Rodu Lejveru davne 1969.

Australijanac Lejver, koji je te 1969. uspeo da osvoji Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i US Open, objavio je u petak na Tviteru fotografiju sebe kako posmatra ovogodišnji polufinalni meč između Đokovića i Aleksandra Zvereva na US Openu.

„Sjajno je biti ponovo u Njujorku i gledati ‘histori čenel“‘, napisao je Lejver (83) uz objavljenu fotografiju na Tviteru, preneo je Si-En-En.

Đokoviću će ovo biti deveto finale US Opena, prvo od 2018. godine i probaće da osvoji četvrti trofej u Njujorku.

Đoković će danas igrati 31. put u finalu nekog slema, čime je izjednačio rekord Švajcarca Rodžera Federera.

Takođe, srpski teniser će se boriti i za rekordnu 21. titulu sa najvećih turnira, kojom bi nadmašio najveće rivale Federera i Rafaela Nadala.

Đoković se u polufinalu „osvetio“ Aleksandru Zverevu za poraz u polufinalu Olimpijskih igara i ujedno zaustavio niz od 16 uzastopnih pobeda Nemca.

U meču na stadionu „Artur Eš“ koji je trajao tri sata i 33 minuta Zverev nije uspeo da ponovi prošlogodišnji rezultat, kada je igrao finale.

Rival Novaku u borbi za titulu biće drugi nosilac Danil Medvedev, koji je prethodno savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima sa 3:0 u setovima.

Finale je na programu danas od 22 sata.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.