Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ešli Barti bez izgubljenog seta osvojila Australijan open - | K-013 Portal

Ešli Barti bez izgubljenog seta osvojila Australijan open

esli barti, australijan open

Prva teniserka sveta Ešli Barti postala je danas prva Australijanka koja je osvojila Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu posle 44 godine, pošto je u finalu pobedila Amerikanku Danijel Kolins sa 6:3, 7:6(2).

Barti je tako postala prva domaća teniserka koja je slavila u Melburnu posle Kris O’Nil 1978. godine. Ona je osvojila svoj treći grend slem trofej, posle Rolan Garosa 2019. i Vimbldona 2021. godine.

Australijanka na putu do titule nije izgubila nijedan set, a pobedila je Lesju Curenko, Luciju Bronzeti, Kamilu đorđi, Amandu Anisimovu, Džesiku Pegulu i Medison Kiz.

Na drugoj strani, Kolins nije uspela da u svom prvom finalu stigne do prve titule sa najvećih turnira.

U četiri uvodna gema današnjeg finala teniserke su bile sigurne na svoj servis, a prva se sa problemima suočila Barti koja je u petom gemu spasila brejk loptu. Ona je već u narednom gemu napravila odlučujući brejk u tom delu igre, iskoristivši duplu grešku Amerikanke.

Drugi set, međutim, nije dobro počeo po Australijanku, koja je na putu do finala izgubila samo jedan servis gem. Ona je u drugom setu pretrpela dva brejka i gubila sa 5:1, ali je uspela da se vrati u set. Osvojila je četiri naredna gema i izjednačila na 5:5, a potom je uvela set u tej-brejk u kojem je slavila sa ubedljivih 7:2.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.