Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Federer sa Nadalom igra poslednji meč u karijeri - | K-013 Portal

Federer sa Nadalom igra poslednji meč u karijeri

federer, nadal

Švajcarski teniser Rodžer Federer odigraće sutra u paru sa Špancem Rafaelom Nadalom protiv Amerikanaca Džeka Soka i Frensisa Tiafoa poslednji profesionalni meč u karijeri na Lejver kupu u Londonu.

Federer je pre nedelju dana najavio da će mu Lejver kup biti poslednji turnir u karijeri. On je najavio da neće moći da igra u singlu, ali će nastupiti u dublu što će mu biti poslednji profesionalni meč u karijeri.

Organizatori Lejver kupa su saopštili danas da je duel dublova planiran kao poslednji meč dana prvog dana Lejver kupa. Pored Nadala i Federera u "Timu Evrope" se nalaze Kasper Rud, Stefanos Cicipas, Endi Mari i Novak Đoković. Za "Tim sveta" pored Soka i Tiafoa igraće još Dijego Švarcman, Aleks de Minor, Tejlor Fric i Feliks Ože-Alijasim.

U prvom meču singla igraće Rud i Sok, potom će na teren Cicipas i Švarcman, a onda će se sastati Mari i De Minor.

Nadal: Odlazi najvažniji teniser u mojoj karijeri

Španac Rafael Nadal izjavio je da se raduje što će igrati sa Rodžerom Federerom u dublu na Lejver kupu na oproštaju legendarnog Švajcarca od teniske karijere, prenose britanski mediji.

"Biće teško, pre svega za Rodžera bez sumnje, ali i za mene. Jedan od, ako ne i najbitniji igrač u mojoj teniskoj karijeri odlazi", rekao je Nadal.

Federer i Nadal su odigrali 40 međusobnih duela u karijeri, a rezultat je 24:16 za Španca.

"Bilo je to prijateljsko rivalstvo. U pojedinim trenucima nije bilo lako, jer smo igrali za tako važne stvari u našim teniskim karijerama. U isto vreme smo umeli da prepoznamo da su lični odnosi važniji i bolji od profesionalnih uspeha", istakao je Nadal.

Mari: Velika trojka i jedan klovn

Britanski teniser Endi Mari na duhovit način izuzeo se iz "velike četvorke" svetskog tenisa u koju ga svrstavaju zajedno sa Švajcarcem Rodžerom Federerom, Špancem Rafaelom Nadalom i najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem.

"Velika trojka i jedan klovn. Ovakvi treninzi se ne viđaju često. Apsolutna je privilegija deliti teren sa ovom trojicom momaka poslednji put", napisao je Mari na svom Instagram nalogu.

Iako je osvojio svega tri grend slema i po tom parametru nije ni blizu Nadala (22), Đokovića (21) i Federera (20), Mari je igrao čak 11 grend slem finala. Pet puta poražen je od Đokovića i tri puta od Federera.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city