Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kraj za Marija, Bautista-Agut posle velike borbe do osmine finala - | K-013 Portal

Kraj za Marija, Bautista-Agut posle velike borbe do osmine finala

australijan open,

Španac Roberto Bautista Agut savladao je Britanca Endija Marija sa 3:1 po setovima 6.1, 6:7, 6:3, 6:4 i plasirao se u osminu finala Australijan opena. Naredni rival Španca je Amerikanac Tomi Pol.

Velika borba dva rivala na kraju Mari više nije imao snage i morao je da položi oružje pred danas boljim Špancem, koji zasluženo ide u osminu finala.

Prvi set Bautista Agut je dobio ubedljivo. Dozvolio je Mariju da osvoji samo jedan gem u setu koji je traja necelih pola sata igre.

Mari se probudio u drugom setu, zaigrao je dosta agresivnije i parirao je rivalu. Posle velike borbe i po jedan razmenjeni brejk set je rešen u taj-brejku. Britanac je bio skoncentrisaniji i rešio je ovaj period u svoju koristi i stigao do izjednačenja u setovima.

Neizvesna borba u trećem setu, igrači su čuvali svoj servis, a presudan je bio osmi gem u kome Španac uspeva da oduzme servis rivalu. Potom je bio siguran na svoj servis i tako osvojio treći set.

Na početku četvrtog seta rivali su razmenili po jedan brejk. Usledio je period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise. Ovog puta odlučujući je bio deveti gem u kome Bautista Agut dolazi do brejka, a potom na svoj servis stavlja tačku na ovaj meč.

Garsija, Sabalenka, Benčićeva i Žang se plasirale u osminu finala

Francuska teniserka Karolin Garsija pobedila je danas Nemicu Lauru Zigemund sa 2:1 (1:6, 6:3, 6:3) i tako se četvrti put u karijeri plasirala u osminu finala Australijan opena.

Garsija će u osmini finala igra protiv pobednice meča između Poljakinje Magde Linet i Ruskinje Ekaterine Aleksandrove.

Ranije danas beloruska teniserka Arina Sabalenka pobedila je Belgijanku Eliz Mertens 2:0 (6:2, 6:3), Kineskinja Šaui Žang je savladala američku teniserku Kejti Volinec 2:0 (6:3, 6:2), dok je švajcarska teniserka Belinda Benčić pobedila Italijanku Kamilu Đorđi 2:0 (6:2, 7:5).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.