Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krejčikova šampionka Rolan Garosa - | K-013 Portal

Krejčikova šampionka Rolan Garosa

roland garos, anastasija pavljucenko, barbora krejcikova

Češka teniserka Barbora Krejčikova je nova šampionka Rolan Garosa! Krejčikova je napravila najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri i stigla do prvog grend slem trofeja u singl konkurenciji. Ona je u velikom finalu na stadionu "Filip Šatrije" savladala Anastasiju Pavljučenkovu iz Rusije, rezultatom 6:1, 2:6, 6:4.

U jednom od najneobičnijih finala Rolan Garosa u 21. veku bolje se snašla Čehinja i ostvarila veliki uspeh.

Za titulu su se borile 32. i 33. igračica na VTA rang-listi, a nesvakidašnje okolnosti kompletirala su prva dva seta koja su bila gotovo preslikana, samo su uloge bile obrnute.

U prvom je Pavljučenkova bolje krenula, napravila brejk, ali je onda Barbora furiozno odgovorila i napravila seriju od šest gemova. Rešila je prvi set za samo pola sata i činilo se da nas čeka brzi kraj.

Međutim, Ruskinja je identično odgovorila i uz dva izgubljena gema izborila odlučujući set.

Na njenu žalost, doživela je povredu butnog mišića leve noge u finišu, koja je, ispostaviće se, bila takva da nije mogla da pruži maksimum.

Borila se Anastasija do kraja, ali je u finišu uspela i Krejčikova je izašla kao pobednica.

"Jednostavno, mnogo sam srećna. Teško je sročiti u reči sve što sada osećam. Ne mogu da poverujem da sam grend slem šampionka", izjavila je Krejčikova.

Ona je trijumf posvetila i preminuloj Jani Novotnoj.

"Nadam se da me gleda i da je srećna. Imala sam prilike da je upoznam, bila je sjajna osoba. Nadam se da je ponosna na mene."

Krejčikova ima priliku da osvoji i duplu krunu jer će, zajedno sa Katerinom Sinijakovom, u nedelju igrati finale u dubl konkurenciji.

(Tanjug, rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.