Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Laslo Đere posle preokreta do glavnog žreba Bazela - | K-013 Portal

Laslo Đere posle preokreta do glavnog žreba Bazela

đere,bazel, glavni žreb

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u glavni žreb ATP turnira u Bazelu, pošto je večeras u finalu kvalifikacija pobedio Japanca Tara Danijela 4:6, 6:3, 7:6 (7:3). Meč je trajao dva sata i 13 minuta. Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i japanskog tenisera, a četvrti trijumf Đerea.

Japanac je poveo 2:0 na startu prvog seta, a onda je održavao prednost od dva gema i ovaj deo meča dobio 6:4. Đere je dobro zaigrao na početku drugog seta i poveo 3:0. Naš teniser je drugi set dobio rezultatom 6:3. Velika borba viđena je u trećem setu, koji je pripao Đereu u taj-brejku 7:3.

Ðere će igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta u prvom kolu ATP turnira u Bazelu, saopštili su večeras organizatori.

Bautista Agut je na turniru postavljen za šestog nosioca, dok je Ðere plasman u glavni žreb izborio danas kroz kvalifikacije. Španac je 22. na ATP listi, dok je Ðere 78. teniser sveta. Oni su odigrali samo jedan međusobni duel u karijeri pre četiri godine u Gštadu, a slavio je Španac 2:1 u setovima.

Na turniru u Bazelu igraće i Miomir Kecmanović, a njegov rival u prvom kolu takođe je Španac Alehandro Davidovič Fokina. Srbin je 30. na ATP listi, dok je Španac jednu poziciju ispred Kecmanovića.

ATP turnir u Bazelu igra se za nagradni fond 2.276.105 evra.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.