Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medvedev, Cicipas i Fric u osmini finala Australijan opena - | K-013 Portal

Medvedev, Cicipas i Fric u osmini finala Australijan opena

tenis, australijan open, cicipas, fric, medvedev

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je danas pobedio Holanđanina Botika van de Zandšulpa sa 6:4, 6:4, 6:2.

Šampion Ju Es Opena se posle pobede nad Nikom Kirjosom u prethodnom kolu suočio sa zvižducima domaće publike, ali nije imao takvih problema na Margaret Kort Areni kada je prošao u četvrto kolo Australijan opena četvrtu godinu zaredom.

„Reći ću to ovako – lakše je igrati protiv momka iz Holandije nego protiv momka iz Australije u Australiji, u Melburnu“, rekao je drugi teniser sveta pre nego što je publici ponudio nekoliko saveta za dobru vezu.

„Svaka dobra veza mora imati uspone i padove. Nadam se da će biti više dobrih nego loših vremena, inače neće ići“, rekao je Medvedev.

Prošlogodišnji finalista će u osmini finala igrati protiv 70. tenisera sveta, Amerikanca Maksima Kresija, koji je bio bolji od Australijanca Krisa O’Konela sa 6:2, 6:7, 6:3, 6:2.

Grk Stefanos Cicipas, četvrti teniser sveta, plasirao se u osminu finala nakon što je bio bolji od Francuza Benoe Pera sa 6:3, 7:5, 6:7, 6:4.

Njegov naredni protivnik biće Amerikanac Tejlor Fric koji je eliminisao Španca Roberta Bautistu Aguta sa 6:0, 3:6, 3:6, 6:4, 6:3 da bi se konačno plasirao u osminu finala u Melburnu posle tri uzastopne eliminacije u trećem kolu.

Plasman u osminu finala obezbedio je i deveti na ATP listi, Kanađanin Feliks Ože-Alijasim koji je slavio protiv Britanca Danijela Evansa sa 6:4, 6:1, 6:1. On će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Andrej Rubljov – Marin Čilić.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.