Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Medvedev posle velikog preokreta i pet setova u polufinalu Australijan opena - | K-013 Portal

Medvedev posle velikog preokreta i pet setova u polufinalu Australijan opena

danil medvedev, australijan open, tenis

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio devetog igrača sveta Feliksa Ožea-Alijasima posle preokreta i pet setova, 6:7, 3:6, 7:6, 7:5, 6:4.

Drugi teniser sveta pobedio je posle četiri sata i 42 minuta, u meču koji se završio pola sata posle ponoći po lokalnom vremenu u Melburnu.

Teniseri su u prvom setu napravili po brejk i odigran je taj-brejk, koji je Kanadjanin dobio sa 7:4.

Ože-Alijasim je u drugom gemu drugog seta oduzeo servis Medvedevu, a posle gema na svoj servis poveo je sa 3:0. On je do kraja zadržao prednost brejka i stekao je dva seta prednosti.

U trećem setu nije bilo brejka i odigran je taj-brejk. Pri vodjstvu Medvedeva 2:1 meč je na kratko prekinut dok nije zatvoren krov na Rod Lejver areni zbog kiše. U nastavku ruski teniser je dominirao, dobio je taj-brejk sa 7:2 i ostao u meču.

Ože-Alijasim je u 10. gemu četvrtog seta imao meč loptu, ali nije uspeo da je iskoristi pa je Medvedev izjednačio na 5:5. Ruski teniser je u narednom gemu napravio brejk, a zatim je osvojio gem na svoj servis i izjednačio je na 2:2.

U trećem gemu petog seta Medvedev je napravio brejk, a ubrzo je poveo i sa 3:1. U osmom gemu spasio je brejk loptu, a u 10. gemu u kome je servirao za pobedu još dve brejk lopte i posle velike borbe plasirao se u polufinale prvog grend slem turnira u sezoni.

Medvedev će u petak u polufinalu igrati protiv četvrtog nosioca Grka Stefanosa Cicipasa, koji je ranije danas u tri seta pobedio Italijana Janika Sinera 6:3, 6:4, 6:2.

U drugom polufinalu igraju Španac Rafael Nadal i Italijan Mateo Beretini.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.