Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nadal posle pet setova u polufinalu Australijan opena - | K-013 Portal

Nadal posle pet setova u polufinalu Australijan opena

rafael nadal, tenis, australijan open

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 14. igrača sveta Kanadjanina Denisa Šapovalova posle pet setova, 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3.

Peti teniser sveta pobedio je posle četiri sata i osam minuta. On je napravio 11 dvostrukih servis grešaka, najviše u karijeri u jednom meču. Šapovalov je imao 20 as udaraca i pet dvostrukih servis grešaka.

Nadal je u prva dva seta napravio po brejk, u četvrtom, odnosno sedmom gemu i poveo je sa 2:0.

Šapovalov je uzvratio, napravio je po brejk i trećem i četvrtom setu i izjednačio na 2:2.

Nadal je u završnici četvrtog seta tražio pomoć zbog problema sa trbušnim mišićima zbog kojih se nešto teže kretao. On je popio tablete i nastavio meč.

Španac je dobro počeo peti set napravio je brejk u drugom gemu, a zatim je posle 10 minuta igre osvojio i gem na svoj servis i poveo je sa 3:0. On je prednost brejka sačuvao do kraja i sedmi put u karijeri plasirao se u polufinale prvog grend slem turnira u sezoni.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela sedmog nosioca Italijana Matea Beretinija i Francuza Gaela Monfisa, koji je postavljen za 17. nosioca.

Nadal u Melburnu pokušava da osvoji drugu titulu, posle trijumfa 2009. godine i rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.