Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nadal posle velikog preokreta i pet setova u Melburnu osvojio 21. grend slem titulu - | K-013 Portal

Nadal posle velikog preokreta i pet setova u Melburnu osvojio 21. grend slem titulu

rafael nadal, australijan open, tenis

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je danas rekordnu 21. grend slem titulu u karijeri i drugi trofej na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu, pošto je u finalu posle velikog preokreta pobedio drugog igrača sveta Rusa Danijela Medvedeva u pet setova, 2:6, 6:7, 6:4, 6:4, 7:5.

Peti teniser sveta pobedio je posle pet sati i 24 minuta i postao tek četvrti teniser u istoriji koji je najmanje po dva puta osvajao sve grend slem trofeje. On sada ima rekordnu 21. grend slem titulu, jednu više od srpskog tenisera Novaka Djokovića i Švajcarca Rodžera Federera.

Medvedev je dobro igrao u prvom setu, oduzeo je servis Nadalu u petom i sedmom gemu, oba puta bez izgubljenog poena i posle 42 minuta poveo je u meču.

Španac je u četvrtom gemu drugog seta napravio brejk i posle gema na svoj servis poveo je sa 4:1. Medvedev je vratio brejk u sedmom gemu, ali mu je Nadal odmah oduzeo servis i poveo sa 5:3. Deveti gem trajao je 13 minuta, Nadal nije iskoristio set loptu, a Medvedev je posle pete brejk lopte smanjio na 4:5.

Obojica su posle toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Medvedev dobio sa 7:5, uprkos tome što je gubio sa 3:5.

Drugi set je na kratko bio prekinut pošto je jedna osoba sišla sa tribine na teren noseći transparent „Ukinite pritvor za izbeglice“, a obezbedjenje je brzo reagovalo, okružilo je igrače i odvelo je.

Teniseri su u trećem setu osvajali gemove na svoje servise sve do devetog kada je Nadal napravio brejk i poveo sa 5:4. On je posle toga osvojio gem bez izgubljenog poena i ostao u meču.

U trećem gemu četvrtog seta Nadal je napravio brejk, nakon što je Medvedev napravio dvostruku servis grešku i poveo je sa 2:1. Ruski teniser je odmah vratio brejk i izjednačio na 2:2, ali u narednom gemu nije uspeo da sačuva servis, pošto je Nadal posle sedme brejk lopte poveo sa 3:2.

Španac je posle toga čuvao prednost brejka, a u devetom gemu nije iskoristio set loptu na servis Medvedeva. On je posle toga lako osvojio gem na svoj servis i izborio peti set.

Nadal je iskoristio drugu brejk loptu i u petom gemu petog seta poveo sa 3:2. Naredni gem trajao je više od 13 minuta, Nadal je spasio tri brejk lopte i poveo sa 4:2. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise, Nadal je u 10. gemu servirao za pobedu, ali je Medvedev napravio brejk i izjednačio je na 5:5.

Španac je u narednom gemu iskoristio treću brejk loptu i ponovo poveo, a zatim je bez izgubljenog poena osvojio gem na svoj servis i drugi put u karijeri osvojio Australijan open. Prvu titulu u Melburnu osvojio je 2009. godine.

Medvedev je igrao za drugu grend slem titulu u karijeri, a prvu je osvojio na Ju Es openu prošle godine pobedom protiv Novaka Djokovića u tri seta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.