Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Najbolja na svetu i na Rolan Garosu: Pehar ponovo podigla Iga Švjontek - | K-013 Portal

Najbolja na svetu i na Rolan Garosu: Pehar ponovo podigla Iga Švjontek

rolan garos, iga svojntek, tenis

Najbolja teniserka sveta, Poljakinja Iga Švjontek šampionka je ovogodišnjeg Rolan Garosa, pošto je danas u finalu pobedila Amerikanku Koko Gof sa 6:1, 6:3.

Švjontek je do drugog trofeja na Rolan Garosu, posle onog osvojenog 2020. godine, odnosno do druge grend slem titule u karijeri, stigla posle nešto više od sat vremena igre.

Poljakinja je ovim trijumfom produžila svoj pobednički niz na 35 mečeva čime je izjednačila rekord koji je 2000. godine postavila Serena Vilijams, što je najduži niz bez poraza u ovom veku.

Švjontek, koja je u utorak napunila 21 godinu, četvrta je najmlađa teniserka koja je više puta trijumfovala u Parizu. Samo su Monika Seleš, Štefi Graf i Kris Evert bile mlađe kada su to uradile.

Njoj je ovo šesta titula ove godine pošto je slavila u Dohi, Indijan Velsu, Majamiju, Štutgartu i Rimu. Ona je prva igračica koja je osvojila šest titula zaredom još od Žastin Enen 2007. i 2008. godine.

Na drugoj strani, Gof je igrala svoje prvo grend slem finale.

Švjontek je na početku meča, uz dva brejka, povela sa velikih 4:0 i do kraja prvog seta prepustila je protivnici samo jedan gem.

Drugi set počeo je brejkom 18-godišnje Amerikanke, koja je povela sa 2:0, ali je Švjontek nakon toga vezala pet gemova i preokrenula na 5:2, da bi u devetom gemu iskoristila prvu meč loptu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.