Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Novak posvećen da pomogne teniserima koji su ostali bez prihoda - | K-013 Portal

Novak posvećen da pomogne teniserima koji su ostali bez prihoda

Novak Đoković planira da pomogne slabije rangiranim teniserima koji će biti u problemu zbog suspenzije sezone. Zbog pandemije koronavirusa tenis se neće igrati najmanje do 13. jula, zbog čega su igrači koji su plasirani ispod 100. mesta u velikom problemu.  Mnogi od njih više puta su isticali zabrinutost zbog novonastale situacije jer su odjednom ostali bez ikakvih prihoda i, kako sada stvari stoje, pitanje je da li će ih imati do kraja godine.

Za razliku od ostalih sportova gde su igrači obezbeđeni ugovorima, u tenisu sve zavisi od sponzorstava (koje slabije rangirani igrači često nemaju) i nagradnih fondova.

U međuvremenu je zvanično otkazan i Vimbldon, prvi put od Drugog svetskog rata, što je unelo dodatnu zebnju u "beli sport". Zbog toga, Savet igrača na čelu sa Novakom Đokovićem, razmatra strategiju pomoći najugroženijim teniserima.

"Postoji veliki broj igrača kojima je potreban novac svakog meseca. Postoje i neki koji mogu da prebrode šest meseci bez tenisa, ali većina ne može. Komplikovana je situacija. Gledamo šta možemo da uradimo, ovo nam se nikada do sada nije desilo. Postoji velika zabrinutost za igrače koji su 150, 200, 300 ili 500. na svetu. Oni sada nemaju nikakav način da zarade novac", otkrio je brazilski teniser Bruno Soareš, jedan od članova Saveta igrača ATP, u intervjuu za lokalni La Nasion.

Soareš je otkrio da je Đoković u grupnoj komunikaciji sa ostalih devet članova Saveta i da konstantno radi na rešavanju takvih slučajeva.

"Mi iz Saveta imamo 'Votsap' grupu. Đoković, kao predsednik, veoma je aktivan i posvećen. I ja se osećam odgovornim jer predstavljam sve dubl igrače, a postoji veliki broj njih koji su u teškoj situaciji bez načina da zarade novac, dosta se muče."

Apostrofirao je i na novi problem – mogućnost da će slabije rangirani igrači nameštati mečeve po povratku na teren, kako bi nadomestili izgubljeni novac.

"Biće veliko iskušenje za sve one koji neće imati novca da putuju na turnire tada, ako im dođe neko i ponudi im 10 ili 15 hiljada dolara. Mi, kao organizacija, moramo da objasnimo igračima kakve su posledice toga. To je teško kontrolisati jer se te situacije uglavnom dešavanju na malim turnirima", zaključio je Soareš.

(Tanjug)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.