Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Preokret Lajovića protiv Martinesa - zakazan duel sa Zverevom u osmini finala - | K-013 Portal

Preokret Lajovića protiv Martinesa - zakazan duel sa Zverevom u osmini finala

lajovic, martines, zverev, tenis, sport,autralijan open

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala Australijan opena. Posle velikog preokreta pobedio je Španca Pedra Martinesa u četiri seta – 6:7 (5:7), 7:5, 6:1, 6:4.

Bio je to treći trijumf tenisera iz Stare Pazove nad istim rivalom, ali najslađi jer je uspeo da ponovi najbolji rezultat u karijeri na Grend slemovima jer je do sada to 4. kolo na Rolan Garosu.

I tako izborio sudar sa sedmim teniserom sveta Aleksanderom Zverevom iz Nemačke.

Lajoviću je bio potreban set da se "probudi" protiv 47. igrača sveta, prepustivši mu vođstvo u taj-brejku iako je vodio 3:0.

Kao da je čekao navijače iz Srbije da ustanu iz kreveta kako bi zaigrao onako kako ume, što je posle toga demonstrirao na terenu.

Brzo je napravio brejk u drugom setu, ali je opet upao u "crnu rupu" u 10. gemu dozvolivši brejk, da bi brzo odgovorio i izjednačio na 1:1.

I od tada kreće rapsodija!

Martines je poveo u trećem setu, a onda je Lajović nanizao čak sedam gemova i preokrenuo vodenicu u svoju korist.

Imao je momentum, iako se u četvrtom igralo gem za gemom, sve do odlučujućeg 10.

Sačekao je Duci svoju šansu, napravio brejk i proslavio trijumf posle tri sata i 14 minuta igre.

Viktorija uvodi karantin, tenis se nastavlja na Australijen openu bez gledalaca

Australijska država Viktorija po treći put ulazi u striktni policijski čas kako bi sprečila širenje britanskog soja koronavirusa, ali će se tenis na Australijen openu i pored toga nastaviti. Policijski čas će početi u petak u ponoć i trajaće do srede.

Organizatori Australijen opena su izjavili da će gledaocima u tom periodu biti zabranjen dolazak. Do sada je njih 30.000 po danu moglo da prisustvuje mečevima.

Premijer Viktorije Danijel Endrjuz istakao je da britanski soj koronavirusa nije potekao iz hotela u kojima odsedaju igrači.

"Ovo je najinfektivnija varijanta koronavirusa i kratak, ali strog lokdaun će biti efikasan", rekao je on. Pre ovoga, u Viktoriji 28 dana nije bilo lokalne transmisije virusa.

(B92, rts)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.