Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ribakina bolja od Halep za finale Vimbldona - | K-013 Portal

Ribakina bolja od Halep za finale Vimbldona

vimbldon, halep, ribakina, tenis

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina plasirala se danas u prvo grend slem finale u karijeri, pošto je u polufinalu Vimbldona pobedila Rumunku Simonu Halep sa 6:3, 6:3.

Ribakina, trenutno 23. teniserka sveta je protiv 18. na WTA listi i nekadašnje šampionke Vimbldona slavila posle 75 minuta igre.

Ova 23-godišnja teniserka je postala prva Kazahstanka koja je stigla do finala nekog grend slem turnira. Takodje, postala je i najmladja finalistkinja Vimbldona od Garbinje Muguruse 2015. godine.

Ribakina je od početka meča kontrolisala dešavanja na terenu. Prvi set je dobila posle 37 minuta i za to joj je bio dovoljan jedan brejk koji je napravila u drugom gemu.

I drugi set je počeo brejkom Ribakine, povela je sa 2:0, ali je Halep uspela da izjednači na 2:2. Medjutim, Ribakina je već u narednom gemu ponovo oduzela servis protivnici, da bi pobedu i plasman u finale potvrdila novim brejkom u devetom gemu.

Ribakina će se titulu Vimbldonu boriti sa Uns Džabir iz Tunisa, koja se pobedom protiv Nemice Tatjane Marije takodje plasirala u prvo grend slem finale.

Džabir vodi u njihovim medjusobnim duelima sa 2:1.

Finale je na programu u subotu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.