Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Rodžer Federer rastužio fanove odgovorom na pitanje o povratku tenisu ove godine - | K-013 Portal

Rodžer Federer rastužio fanove odgovorom na pitanje o povratku tenisu ove godine

rodzer federer, tenis

Na dva turnira će sigurno igrati

Rodžer Federer rekao je da „definitivno“ namerava da se vrati vrhunskom tenisu 2023., ali dodao je da nema nikakvih konkretnih planove osim nastupa na Lejver kupu i domaćem turniru u Bazelu kasnije ove godine.

Bivši svetski ‘broj jedan’ koji će u avgustu napuniti 41 godinu, nije igrao od jula prošle godine, kada je ispao sa Vimbldona u četvrtfinalu protiv Huberta Hurkača.

Ranije ove godine, Federer je potvrdio svoje planove da zajedno sa Špancem Rafaelom Nadalom nastupi na Lejver kupu u Londonu, pre takmičenja na švajcarskom turniru u dvorani.

– Da, definitivno – rekao je Federer za novine „Tages-Anzeiger“ na pitanje želi li da se vrati na ATP turneju 2023.

– Kako i gde, još ne znam. Ali to bi bila ideja. – Nisam još planirao više od Lejver kupa i Bazela. Nakon Bazela, sezona je ionako gotova. Važno mi je da se ponovo osposobim kako bih mogao da u potpunosti treniram. Nakon što to uradim, mogu da biram na koliko turnira mogu da nastupim – dodao je.

– Lejver kup je dobar početak, ne moram da igram pet mečeva za šest dana. Moći ću to da uradim u Bazelu – dodao je Federer.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.