Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Uspešan start Kecmanovića u Majamiju - | K-013 Portal

Uspešan start Kecmanovića u Majamiju

kecmanovic, tenis, turnir u majamiju, sport

Srpski teniser Miomir Kecmanović uspešno je startovao na Mastersu u Majamiju, pošto je sinoć savladao Britanca Lijama Broudija 7:5, 6:7 (5:7), 6:1.

Prvi je do brejka prednosti stigao Bodi kada je u drugom gemu oduzeo servis našem teniseru. U petom gemu Kecmanović je prpustio šest brejk prilika. Ipak propušteno je nadoknadio u sedmom kada je uspeo da vrati brejk. Do prednosti naš teniser je stigao na naredni servis protivnika i poveo sa 5:4.

Međutim, protivnik se nije predavao i kada je naš teniser servirao za set uspeo je da vrati brejk i tako produži set. Ipak, Kecmanović je smogao snage osvojio naredna dva gema, uz još jedan brejk, i reši prvi set u svoju korist, 7:5.

Kecmanović je odlično započeo drugi set, na samom startu oduzeo je servis protivniku i stigao do ranog brejka. Potom je usledio period igre u kome su oba tenisera osvajala svoje servise, sve do šestog gema, kada Brodi koristi drugu brejk priliku i dolazi do izjednačenja - 3:3.

Ponovo su oba tenisera osvajala svoje servis gemove pa je set rešen u taj-brejku. U ovom periodu Kecmanović je prvo uspeo da vrati dva mini-brejka, potom još jedan. Ipak, Brodi uspeva da, uz još jedan mini-brejk stigne do dve set lopte, drugu na svoj servis je iskoristio i izborio se za treći set.

U odlučujućem setu Kecmanović je igrao kao preporođen. Nakon što su uvodne servis gemove teniseri rešili u svoju korist, na terenu kao da je ostao samo naš teniser. Redom je osvajao gemove i uz dva brejka lako rešio set i meč u svoju korist - 6:1 u odlučujućem setu.

Njegov naredni rival biće Francuz Adrijan Manarino. Masters u Majamiju igra se za nagradni fond od 4.299.205 dolara.

(RTS, Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.