Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Adamović: Protesti iz Novog Sada šire se na druge gradove - | K-013 Portal

Adamović: Protesti iz Novog Sada šire se na druge gradove

poljoprivrednici, protest

Predstavnik Inicijative za spas poljoprivrednika Srbije Radoslav Adamović, izjavio je Tanjugu da poljoprivrednici od jutros u Novom Sadu blokiraju deo Bulevara Mihajla Pupina od Varadinskog mosta do Skupštine Novog Grada, ali da će početi protesti u drugim gradovima Vojvodine.

"Ljudi će se verovatno u Novom Sadu malo povući da se odmore, ali se skupljaju u Vršcu, Somboru, Subotici, u Rači već peti dan protestuju, verovatno će biti u Šidu više poljoprivrednika nego u Novom Sadu, a okupljaju se i u drugim mestima", izjavio je Adamović.

On je rekao da je prethodne večeri bio potreban samo jedan korak predstavnika države da bi dogovor bio postignut, ali da se to nije dogodilo.

"Sinoć smo bili blizu dogovora, ali oni nisu hteli jasno da definišu cenu suncokreta. Ponudili su da uljare plate 535 evra plus PDV", kazao je Adamović.

Podsetio je da su poljoprivrednici odbili takav predlog i da su zbog toga nastavljene blokade.

Adamović je rekao da su ostali odgovori predstavnika vlade na zahteve bili prihvatljivi.

Blokiran deo centra Sombora

Poljoprivrednici koji su na protestu blokirali su traktorima deo centra Sombora. Traktori su postavljeni na delu Venca vojvode Stepe Stepanovića od skretanja za Parisku ulicu i Staparski put pa sve do kružnog toka kod Beogradske ulice.

Taj deo puta blokiran je sa oko 25 traktora, a blokada je postavljena sinoć.

Od početka protesta poljoprivrednika na ulicama su u somborski poljoprivrednici. Oni se pridružuju zahtevima ostalih vojvođanskih poljoprivrednika koji traže isunjenje nekoliko zahteva i kako kažu blokada će trajati do ispunjenja zahteva i dogovora zbog kojih su poljoprivrednici širom Vojvodine izašli na proste.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.