Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Aida Ćorović nakon privođenja: Ova bruka je lice Aleksandra Vučića - | K-013 Portal

Aida Ćorović nakon privođenja: Ova bruka je lice Aleksandra Vučića

aida corovic, mural ratku mladicu

Aktivistkinja Aida Ćorović izjavila je večeras nakon što je puštena iz policije, da je "ta bruka lice predsednika Srbije Aleksandra Vučića i greh na njegovu dušu".

Ćorović je ranije danas privedena zato što je jajima gađala mural Ratka Mladića, na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u centru Beograda.

Ona je navela da joj se policajci u civilu, koji su je priveli, uopšte nisu predstavili, već da su samo počeli da je vuku i da je mislila da se radi o navijačima koji će je odvući negde i pretući.

Istakla je da je današnji dan mnogostruko simboličan i da su aktivistkinja Jelena Jaćimović i ona otišle ispred murala i videle da, osim novinara i policije, "nije bilo nikoga od kolega".

"I naša reakcija je bila potpuno spontana, nismo mnogo razmišljale, bilo mi je žao da budemo tu i da mediji odu. Danas je važan dan i nosi mnogo simbolike i tu smo priliku propustili. To je bio simbolički čin, znamo da mural neće biti oštećen (jajima)", dodala je ona.

Naglasila je da joj se policajci nisu predstavili i nisu im rekli gde ih vode, ali da su s njima postupali ljubazno u Policijskoj upravi za Vračar.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.