Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bajatović: Gas bi trebalo da poskupi od 1. januara 11 odsto - | K-013 Portal

Bajatović: Gas bi trebalo da poskupi od 1. januara 11 odsto

dusan bajatovic, srbijagas, cena gasa

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas da bi gas trebalo da poskupi od 1. januara 11 odsto, da bi to preduzeće bilo likvidno.

"Poskupljena su svuda u Evropi. Ako hoćemo pozitivan odgovor MMF - a, moraćemo da podignemo cenu struje, ali neće biti velikih poskupljenja, da bi bili u stanju da platimo račune za energente", rekao je Bajatović na TV Hepi.

Dodaje da bi trebalo da se podignu cene za dva, tri puta, ali da to neće biti urađeno.

"Da bismo bili likvidni trebalo bi da bude 11 odsto. Država će i dalje subvencionisati cene gasa. To je i dalje najjeftinija cena gasa kako za stanovništvo, tako i za kompanije. Poskupljenje neće biti odmah, važiće od 1. januara", rekao je Bajatović.

Istakao je da Srbija ima dovoljno gasa jer se na vreme spremila za zimu.

Sve zalihe su plaćene, nikome ne dugujemo za gas, istakao je Bajatović, prenosi portal TV Hepi.

"Imamo osam miliona (kubika gasa) preko Bugarske (Gasproma), od 1. decembra ćemo imati još tri miliona, što znači 11 miliona dnevno. To bi trebalo da garantuje da nećemo imati problem. Možemo predstojeću zimu bezbedno da prođemo. Da naša vlada nije interevnisala fabrike bi se zatvorile, te Evropa ekonomski jako loše stoji trenutno. Potencijalno postoji strah od miniranja Severnog toka 1 i 2, već ima i socijalnih nemira u kojoj meri će biti poskupljenja. Mnoge kompanije u Evropi su otišle u bankrot usled tvrdoglave politike", rekao je Bajatović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.