Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website BEOGRAD-NOVI SAD: Putnici, snađite se, alternative - nema - | K-013 Portal

BEOGRAD-NOVI SAD: Putnici, snađite se, alternative - nema

zeleznica srbije, beograd novi sad voz

Putnički vozovi na relaciji Beograd - Novi Sad od danas ne saobraćaju, dok se teretni saobraćaj odvija preko Pančeva. U unutrašnjem saobraćaju, vozovi će saobraćati samo na relaciji Novi Sad - Subotica i nazad. 

Kako su za B92 kazali u Srbija vozu, vozovi na delu pruge Beograd Centar - Novi Sad neće saobraćati u vreme trajanja radova a prodaja karata za ovu relaciju je unapred obustavljena. 

"U slučaju da neko od putnika ipak poseduje kartu za pomenutu relaciju biće mu izvršen povraćaj novca", navode. 

Na pitanje da li je organizovan bilo kakav alternativni vid prevoza, iz Srbija voza kažu da alternativni prevoz u smislu autobuskog prevoženja putnika bilo iz unutrašnjeg ili međunarodnog saobraćaja na delu pruge Beograd Centar - Novi Sad za vreme trajanja radova neće biti organizovan. 

"Kao alternativa za međunarodne putnike, koji planiraju putovanje do Budimpešte, organizovan je saobraćaj jednog para vozova na relaciji Novi Sad - Kelebija i Kelebija - Novi Sad. U stanici Kelebija putnici presedaju u redovnu garnituru, koja saobraća do stanice Budimpešta Keleti. Isto važi i u povratnom smeru", navode iz tog javnog preduzeća. 

Polazak ovog voza je u 10:57 časova iz stanice Novi Sad sa dolaskom u stanicu Kelebija u 14:16 časova. Polazak iz Kelebije po prelasku putnika u redovnu garnituru voza ka Budimpešti je u 14:46 časova. U suprotnom smeru, putnici iz redovne garniture voza iz Budimpešte stižu u stanicu Kelebija u 15:11 časova, prelaze u drugu garnituru koja polazi iz Kelebije u 15:41 časova. Dolazak u stanicu Novi Sad je u 18:42 časa. 

Na pitanje da li će cena karata biti proporcionalno umanjena za polaske koji će se realizovati iz Novog Sada umesto iz Beograda, iz Srbija voza kažu da će cene biti prilagođene u skladu sa tarifama. 

Kako navode, cena vozne karte na relaciji Novi Sad - Budimpešta Keleti u 2. razredu za jedan pravac putovanja iznosi 20,8 evra, dok je za povratno putovanje 29 evra preračunato po važećem kursu. Pored ovih cena u primeni je i posebna ponuda Bačka Special, koja omogućava putovanje od Novog Sada do Budimpešte po ceni od 12 evra za jedan pravac i 20 evra za povratno putovanje. 

Međunarodni voz za Budimpeštu koji iz Beograd centra polazi u 11.13 časova od danas će polaziti iz Novog Sada u 11:00 časova do Kelebije, sa presedanjem iz Kelebije u 14.46 časova za Budimpeštu. 

Voz iz Budimpešte za Beograd centar, koji polazi u 7.57 časova, od danas polazi u 11.57 časova do Kelebije, sa presedanjem iz Kelebije u 15.41 časova za Novi Sad. 

Voz koji iz Beograd centra za Budimpeštu polazi u 21.15 časova, kao i voz koji iz Budimpešte za Beograd centar polazi u 22.15 časova, neće saobraćati do završetka radova. 

Međunarodni voz koji iz Beograd centra za Beč polazi u 7.13 časova, kao i voz koji iz Beča za Beograd centar polazi u 8.42 časova neće saobraćati do završetka radova.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.