Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Bjelogrlić: “Mi smo krivi zato što ste vi takvi. Mi smo vam ostavili ovo… što je moja generacija upropastila” - | K-013 Portal

Bjelogrlić: “Mi smo krivi zato što ste vi takvi. Mi smo vam ostavili ovo… što je moja generacija upropastila”

Bjelogrlić: “Mi smo krivi zato što ste vi takvi. Mi smo vam ostavili ovo… što je moja generacija upropastila”

Na tribini pod nazivom „Sistem vrednosti: vrlina ili teret?“, u organizaciji studentskog udruženja Sistem vrednosti održanoj na Pravnom fakultetu u Beogradu, između ostalog, čula se poruka da pasivnost treba zameniti iskorišćavanjem pozicija koje u sistemu već postoje za delovanje.

Velika moć za društveni angažman leži u studentima, ali za njihovu pasivnost odgovornost traži u starijim generacijama kojima i on pripada, tvrdi Dragan Bjelogrlić. Rečima:„Uvek imam veliko uzbuđenje kada govorim pred studentima, jer osećam odgovornost moje generacije što nam je ostavila zemlju ovakvu kakva jeste“, on je započeo svoje obraćanje, preneo je Danas.

„Od 90-ih godina, udruženja dramskih, filmskih umetnika, glumaca.. Nikad, niko nije hteo da se učlani u ta udruženja i učini svoju struku jačom! Sedeli smo po kafanama, pričali o nepravdama, nikada nismo ušli u udruženje, u Studentski parlament, u to što je dato i što je sistem smislio. I ovaj sistem koji mi imamo je smislio da može da se deluje. Ne! Mi rađe delujemo po kafanama i kuloarima“, objasnio je Bjelogrlić.

Zabrinjava ga izostajanje reakcija studenata na društvene potrese kao što je rušenje u Savamali, otkrivanje plantaže marihuane ili hapšenje uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

„Kada je bio slučaj rektorata, nisam mogao da verujem da nema studenata na ulicama. Mi smo krivi zato što ste vi takvi. Mi smo krivi! Mi smo vam ostavili ovo, ali, ja vam se obraćam sa tom grižom savesti i pokušavam da pomognem ono što je moja generacija upropastila“, rekao je Bjelogrlić.

(Nedeljnik, Foto: Nebojša Babić)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.