Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Cene namirnica u Srbiji - crni luk u PANČEVU 100 dinara, u prodavnicama u Nišu 60 - | K-013 Portal

Cene namirnica u Srbiji - crni luk u PANČEVU 100 dinara, u prodavnicama u Nišu 60

namirnice, cena, srbija, pancevo

Najjeftiniji krompir prošlog meseca bio je u radnjama u Subotici - 85 dinara, a najskuplji u Šapcu 130 dinara pokazalo je istraživanje Republičkog zavoda za statistiku o najčešćim, najnižim i najvišim cenama povrće i voća u trećoj sedmici januara.

Krtola se najčešće prodavala za stotinu, odnosno110 dinara na pijacama i u prodavnicama u Novom Sadu, Zrenjaninu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Beogradu, Kraljevu, Kragujevcu... 

Pasulj je i u januaru bio najskuplji u Novom Pazaru 700 dinara na pijacama i 600 dinara u radnjama. Najmanje novca trebalo je žiteljima Zaječara, gde je koštao 270dinara i Šapčanima koji su mogli da kupe kilogram pasulja za 290 dinara. Za neznatno više novca prodavao se u Subotici i Sremskoj Mitrovici - 300 dinara.

U ostalim gradovima pasulj se mogao kupiti od 350 i 400 dinara. U Novom Sadu u prodavnicama je koštao 370 dinara, a na pijacama 350 dinara.

Kilogram crnog luka najčešće se prodavao za 70 i 80 dinara na pijacama i radnjama u Novom Sadu, Subotici i Sremskoj Mitrovici, dok je u Banatu, Zrenjaninu i Pančevu bio skuplji, za kilogram je trebalo izdvojiti stotinu dinara. U Kraljevu je dostigao 110 dinara u prodavnicama, a na pijacama je bio malo jeftiniji, stotinu dinara.

Najmanje novca za crni luk je trebalo potrošačima u Nišu, svega 60 dinara u prodavnicama, dok je na pijaci bio skuplji - stotinu dinara.

Jabuke za 80 dinara mogle su da se kupe na pijacama u Novom Sadu, Zrenjaninu i u Zaječaru, deset dinara skuplje bile su na pijacama u Subotici, a u Pančevu i Zrenjaninu koštale su stotinu dinara.

Jaja od 18 do 26 dinara

Leskovčani su plaćali najskuplje jaja - 26 dinara komad. Potom po cenama sledi Novi Pazar gde su se prodavala za 25 dinara i Vranje gde su se mogla kupiti za 24 dinara.

U Vojvodini jaja su imala nižu cenu koštala su ispod dve desetice. U Novom Sadu su bila 18 dinara, a po toj ceni su se mogla kupiti u Pančevu i Sremskoj Mitrovici,19 dinara su bila u Subotici, a 20 u Zrenjaninu.

Najskuplje su bile u Smederevu u prodavnicama 130 dinara, a u drugim gradovima jabuke su se kretale i u radnjama i na pijacama stotinu i 110 dinara.

Ove zime banane su najskuplje u odnosu na prošlu zimu. Uglavnom su koštale 200 dinara, ali u Zaječaru i u Kragujevcu potrošačima je trebalo 250 dinara.

Kilogram sira koštao je svega 300 dinara na pijacama u Valjevu, a za 200 dinara više se mogao kupiti u radnjama. U Vranju i Kragujevcu je koštao na pijaci 700 dinara, a u Novom Pazaru 950 dinara.

Znatno jeftiniji bio je na pijacama u Novom Sadu - 550 dinara,a u Sremskoj Mitrovici je koštao 600 dinara. U radnjama najskuplji sir je bio u Zrenjaninu - 1.000 dinara, a u Sremskoj Mitrovici 910 dinara.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS