Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website DANAS: Vesiću naređeno da se ređe pojavljuje u medijima - | K-013 Portal

DANAS: Vesiću naređeno da se ređe pojavljuje u medijimaVesiću naređeno da se ređe pojavljuje u medijima

Građani, a pre svega članstvo Srpske napredne stranke, „veoma su nezadovoljni“ pojedinim funkcionerima, a po nepopularnosti trenutno „prednjači“ zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, navodi se u „internoj analizi“ SNS, u čije delove je list Danas imao uvid.

Kako se ističe, Vesić se, uglavnom, doživljava kao krivac za „kontroverzne projekte“, poput spornih „prepravki“ Trga republike, ali i kao „preletač“ koga članovi SNS „ne smatraju jednim od njih“.

Pojedini izvori ovog lista nezvanično navode i da je zameniku gradonačelnika Beograda nakon takvih rezultata „odnedavno naređeno da se ređe pojavljuje u medijima“.

Pored „slučaja Vesić“, vrh SNS doživljava i afere „Krušik“ i „doktorat“ ministra finansija Siniše Malog, kao „velike izazove“ uoči predstojeće izborne kampanje. U tom kontekstu, precizira se da navedene afere „predstavljaju znatno veći problem, nego što je to bilo rušenje u Savamali“.

Ipak, sagovornici lista Danas smatraju da ni Mali ni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović „makar do izbora neće snositi posledice stranačkih kazni, niti su im dok traje kampanja ugrožene funkcije u vladi“.

„Što se tiče lokalnog nivoa, posle afere Jutka u Brusu, kao i afere Laban u Subotici, mogu se očekivati neke kazne, ali, pre svega, simbolične. Glavni problem članstva naprednjaka odnosi se na okružne koordinatore, koje je nametnula centrala stranke. Ti koordinatori uglavnom nemaju razumevanja za probleme lokalnih sredina, ponašaju se oholo, imaju ulogu naredbodavaca, a neretko su im potčinjeni i predsednici opština i gradonačelnici. Jedan od takvih je je Branko Malović, o čijim postupcima su mediji izveštavali“, preciziraju izvori Danasa.

(Danas, foto: Beoinfo)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.