Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website "Huavej" želi da učestvuje u modernizaciji železnice - | K-013 Portal

"Huavej" želi da učestvuje u modernizaciji železnicePotpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima kompanije "Huavej", koja je specijalizovana za informaciono-komunikacione tehnologije, o mogućnostima saradnje na projektima na železnici.

Predsednik "Huaveja" za centralnu i istočnu Evropu, Dejvid Tang, rekao je na sastanku da je ta kompanija potencijalno zainteresovana da učestvuje na projektima modernizacije železnice, saopštio je kabonet potpredsednice vlade.

Predstavnici kompanije "Huavej" predočili su potpredsednici Mihajlović da su spremni da ponude svoju tehnologiju, znanje i iskustvo koje imaju na sličnim poslovima u Evropi.

Mihajlovićeva je istakla da je reforma železnice i obnova domaćih pruga jedan od prioriteta ministarstva i podsetila da na samitu Kine i 16 zemalja jugoistočne Evrope treba da bude potpisan ugovor o finansiranju projekta modernizacije i rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.