Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Jeremić: Nema više iluzija o učešću Saveza za Srbiju na izborima na proleće 2020. godine - | K-013 Portal

Jeremić: Nema više iluzija o učešću Saveza za Srbiju na izborima na proleće 2020. godineJeremić: Nema više iluzija o učešću Saveza za Srbiju na izborima na proleće 2020. godine

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju (SZS) Vuk Jeremić izjavio je posle razgovora s predstavnicima Evropskog parlamenta da se "završila iluzija" o mogućem učestvovanju Saveza na izborima na proleće 2020. godine.

"Nema nikakve dileme da će SZS ostati pri odluci da bojkotuje izbore. Da bi Srbija ponovo postala demokratska, na izborima mora da učestvuje i opozicija. Na proleće – neće. Nastavićemo da se borimo za promenu izbornih uslova", rekao je Jeremić novinarima.

"Što se tiče SZS, ovo je bio poslednji sastanak u ovoj fazi borbe za fer i poštene izbore. Predstavnicima Evropskog parlamenta smo se zahvalili na njihovom dosadašnjem angažovanju, jer ne bi se ni razgovaralo da nije bilo njih, ali su rezultati za sada izostali", naveo je Jeremić, i dodao da su evroparlamentarci razumeli poruke Saveza.

Jeremić je rekao da će sastanak s predstavnicima ostalih stranaka koje učestvuju u dijalogu biti "formalni pokušaj da se dođe do završetka političke krize".

"Samo jedan čovek odlučuje da li će se fer izbori održati, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić" rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je moguće da će se u međuvremenu, pre fer i poštenih izbora, "održati još neki na kojima će učestvovati Vučić, Šešelj, Miša Vacić i Čanak", rekavši da će ti izbori biti "nepotreban trošak i zamaranje građana".

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.