Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Junajted medija: Ugrožena bezbednost naših novinara zbog kampanje vlasti i prorežimskih medija - | K-013 Portal

Junajted medija: Ugrožena bezbednost naših novinara zbog kampanje vlasti i prorežimskih medija

united media, srbija, nova, danas, n1

Kompanija Junajted medija (United Media), u okviru koje posluju N1, Nova i Danas, ocenila je da je ugrožena bezbednost njihovih novinara zbog „kampanje koju vode predstavnici vlasti i prorežimski mediji“ i zatražila reakciju nadležnih institucija.

Junajted medija u saopštenju navodi da dovođenje u vezu njenih medija s uzrokom napada na analitičara Dejana Vuka Stankovića i ocena ministra Gorana Vesića da iza zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“ za smenu rukovodstva Regulatornog tela za elektronske medije (REM) stoji ta kompanija, predstavlja „opasnu i zlonamernu manipulaciju javnim mnjenjem“.

„Svedoci smo kontinuiranog targetiranja naših novinara na nacionalnim televizijama, gde im se pripisuju uloge organizatora protesta i gde su bezočno izloženi uvredama prorežimskih analitičara“, dodaje se u saopštenju.

Ta kompanija je ocenila da sve to stvara atmosferu podela u srpskom društvu, a da se o Junajted medija kreira slika da radi protiv interesa države, a u korist stranih službi.

„U stvaranju takve atmosfere linča protiv novinara Junajted medija, aktivno učestvuju i poslanici vladajuće partije svojim govorima u Skupštini. Nažalost, ističemo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić prednjače u ovakvom etiketiranju“, navodi se u saopštenju.

Junajted medija je apelovala na institucije u Srbiji da preduzmu sve mere kako bi zaustavile „atmosferu linča“ prema toj kompaniji, uz ocenu da nastavak takve retorike može imati „veoma opasne posledice“ po bezbednost novinara njenih medija.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.