Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Kad nam stiže osveženje za 10 stepeni i šta nam donosi početak avgusta? - | K-013 Portal

Kad nam stiže osveženje za 10 stepeni i šta nam donosi početak avgusta?

Aktuelni tropski talas potrajaće do ponedeljka, na jugu i istoku Srbije do utorka, a očekuju se temperature i do 38°C. Za vreo vazduh sa severa Afrike odgovoran je ciklon sa Britanskih ostrva, koji u svom prednjem delu prema našem području uslovljava strujanje veoma toplog avzduha sa juga.

Hladfni front u sklopu ovog ciklona već u ponedeljak krajem dana i tokom noći doneće severnim, a u utorak i ostalim predelima Srbije naoblačenje i osveženje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, padom temperature za oko 10 stepeni i pojačanim severozapadnim vetrom.

Maksimalna temperatura u utorak od 25°C na severu i na zapadu do 35°C na jugu i istgoku Srbije, krajem dana i u tim predelima u osetnijem padu. U sredu i četvrtak u svim predelima biće osetno hladnije, maksimalna temperatura kretaće se od 22 do 28°C.

Inače, u sredu sredinom dana i posle podne sa jugozapada se očekuje novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljkavinom, a padavinski sistem ne bi zahvatio samo sever Srbije. U četvrtak pretežno sunčano i umereno toplo, samo još na istoku i jugoistoku tokom jutra oblačno sa slabom kišom.

Već od narednog petka očekuje se priliv veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike i svakodnevni porast temperature vazduha do kraja jula, pa nas prema današnjim prognozama početkom avgusta očekuju maksimalne temperature i do 40°C.Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.