Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koluvija podneo drugu tužbu protiv KRIK-a, traži blizu tri miliona dinara - | K-013 Portal

Koluvija podneo drugu tužbu protiv KRIK-a, traži blizu tri miliona dinara

predrag koluvija, krik, tuzba

Predrag Koluvija, kome se sudi da je uzgajao više od tone i po marihuane na imanju svoje firme „Jovanjica“, tužio je po drugi put KRIK i urednika Stevana Dojčinovića zbog navodnog kršenja pretpostavke nevinosti, piše KRIK.

Koluvija tužbom traži da mu se isplati 2,8 miliona dinara (gotovo 24 hiljade evra) zbog duševnih bolova koje je, tvdi, pretrpeo zbog sedam KRIK-ovih tekstova. Prethodnu Koluvijinu tužbu novinarska udurženja u Srbiji ocenila su kao pritisak, piše KRIK.

Koluvija, kojem se sudi kao šefu kriminalne grupe koja je proizvela 1,6 tona marihuane, tvrdi da je KRIK u tekstovima objavio neistinite informacije i da su mu tako povređeni čast i ugled.

„Načinom izveštavanja kako to čini tuženi (KRIK i Dojčinović), podstiče se prezir i mržnja prema tužiocu (Koluviji)… Koluvija je uspešan poslovni čovek, član privrednog društva ‘Jovanjica’ koje je godinama postizalo izuzetne poslovne rezultate“, piše u tužbi, prenosi KRIK.

Kako piše ovaj medij, za razliku od prethodne tužbe u kojoj je tužio zbog jednog članka, Koluvija je ovom obuhvatio sedam tekstova o slučaju „Jovanjica“ – među kojima su uglavnom vesti o suđenjima koja se vode protiv njega u Višem sudu u Beogradu.

Koluvija i u ovoj tužbi navodi da je zbog KRIK-ovog izveštavanja izgubio ugled u društvu, da mu se komšije više ne javljaju na ulici, a tvrdi i da pojedini delovi KRIK-ovih tekstova nisu tačni.

„Da li je kod Predraga Koluvije pronađena „falsifikovana policijska legitimacija“ i da li je na imanju „Jovanjica“ pronađeno „više od tonu i po marihuane“ su potpuno sporne činjenice koje će tek biti predmet dokazivanja u krivičnom postupku“, piše u tužbi s osvrtom na KRIK-ov tekst u kojem piše da je policija, kada je uhapsila Koluviju u novembru 2019, kod njega pronašla falsifikovanu policijsku legitimaciju, a zatim na imanju njegove firme otkrila više od tonu i po marihuane.

Fotografije Koluvijine falsifikovane policijske legitimacije i značke pokazao je i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović na konferenciji za medije dve nedelje posle hapšenja Koluvije.

Veštačenje Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku, takođe je pokazalo su da je legitimacija falsifikovana, a Koluvija je zatim, između ostalog, optužen i za falsifikovanje navedene policijske legitimacije.

Koluviji smeta i to što je KRIK objavio njegovu fotografiju, iako je javna ličnost, piše KRIK.

Koluvija za svaki od sedam tekstova traži da mu se isplati po 400 hiljada dinara na ime duševnih bolova, što zajedno sa iznosom iz prve tužbe predstavlja 3,2 miliona dinara koje zahteva da mu KRIK i Dojčinović isplate.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.