Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Komandir iz KPZ Padinska Skela štrajkuje glađu - ne želi premeštaj u Pančevački zatvor - | K-013 Portal

Komandir iz KPZ Padinska Skela štrajkuje glađu - ne želi premeštaj u Pančevački zatvor

strajk gladju, kpz padinska skela, komandir

Nenad Izgarević, stariji komandir u Kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela stupio je danas u štrajk glađu zbog, kako kaže, samovolje i terora upravnika Vladimira Bukvića kome je izložen ne samo on, nego i njegove kolege.

„Trideset godina radim ovaj posao, nemam nijednu disciplinsku meru, svoj život sam uložio u ovu Skelu. Poreklom sam sa Kosova i tamo sam radio u zatvoru u Peći, a potom sam izbegao. Samo želim da me puste da radim svoj posao“, započinje priču komandir Nenad Izgarević za portal Nova.rs. Odlučan je, kaže, da istraje u svojim zahtevima do kraja, pa makar ga to koštalo i glave.

"Ne samo što ja trpim, nego i cela moja porodica. Supruga mi je srčani bolesnik, imala je dva infarkta i ugrađen joj je bajpas. Radila je u MUP Srbije i otišla u invalidsku penziju. Deca su mi se porazboljevala. Kap koja je prelila čašu je bila kada je upravnik Bukvić naložio da budem premešten u zatvor u Pančevu. Ja ne mogu da se navikavam na novu sredinu, želim da ovde završim radni vek. Ne samo da nema disciplinskih mera protiv mene, nego čak ni zatvorenici nemaju loše reči za mene. Upravnik Bukvić je naložio da mi se oduzme oružje. Otkad je Bukvić došao, bile su dve pobune. Znate ko je to rešio? Ja, sa još dvojicom kolega. Ovde je i onako manjak ljudi, kolege imaju i do 110 sati mesečno prekovremnog rada. Mi bi trebalo da imamo smene 12 sati dnevno, pa 24 odmora, pa 12 noćnu, pa 48 sati odmora. Tih 48 sati nikada nisam iskoristio. I ja imam više od 40 sati prekovremenog rada prošlog meseca i sada on hoće da pošalje mene iz Skele gde nema dovoljno ljudi, u Pančevo, a ljude koji žele da idu u Pančevo, neće da premeste", ogorčen je Nenad Izgarević.

Uprava: Sve je urađeno po zakonu

Pitanja o ovom slučaju Nova.rs je prosledila Upravi za izvršenje krivičnim sankcijama, koja je potvrdila da je Izgarević obavestio svoje pretpostavljene da će stupiti u štrajk.

"Upravnik kazneno-popravnog zavoda Pančevo obratio se direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija sa molbom za privremeno upućivanje na rad jednog pripadnika Službe za obezbeđenje zbog povećanog obima posla. Na osnovu člana 265 stav 3 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija (ZIKS) stariji komandir Nenad Izgarević je privremeno upućen na rad iz KPZ Beograd (Padinska skela) u KPZ Pančevo u trajanju od šest meseci. Ističemo i da u skladu sa istim članom ZIKS-a, zaposleno lice može, zbog povećanog obima posla ili drugih potreba službe, bez svoje saglasnosti biti privremeno upućeno na odgovarajuće radno mesto u drugu organizacionu jedinicu Uprave, najduže jednu godinu", navodi se u odgovoru i dodaje:

"Iznenađeni smo odlukom kolege Izgarevića da ne primi rešenje o privremenom upućivanju jer je ono doneto u skladu sa zakonom, ali posebno imajući u vidu i činjenicu da Izgarević živi u Pančevu. Ističemo da je Uprava uvek bila i nastaviće da bude otvorena za dijalog sa zaposlenima koji imaju predlog kako da se unaprede uslovi rada."



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS