Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Konkurs za direktora RTS do 5. februara, Bujošević može ponovo da se kandiduje - | K-013 Portal

Konkurs za direktora RTS do 5. februara, Bujošević može ponovo da se kandiduje

Konkurs za direktora RTS do 5. februara, Bujošević može ponovo da se kandiduje

Konkurs za izbor novog generalnog direktora Radio-televizije Srbije trebalo bi da bude raspisan najkasnije do 5. februara, potvrđeno je Danasu u RTS.

Aktuelnom direktoru javnog servisa Srbije Draganu Bujoševiću petogodišnji mandat ističe 5. maja, a u skladu sa Zakonom o javnim servisima i opštim aktima RTS konkurs za novog direktora treba da se objavi tri meseca pre isteka njegovog mandata. Odluku o raspisivanju javnog konkursa doneće Upravni odbor RTS.Na pitanje Danasa da li Bujošević može ponovo konkurisati za isto mesto, imajući u vidu da je pre godinu dana ispunio uslov za penziju, generalni sekretar RTS Stanislav Veljković kaže da osobe koje su u penziji ili su stekle uslov za starosnu penziju mogu da konkurišu za generalnog direktora ukoliko ispunjavaju uslove propisane Zakonom o javnim medijskim servisima i Statutom RTS.

Na konkurs za direktora RTS se 2015. godine prijavilo 26 kandidata, a formalno-pravne uslove ispunilo je njih 11. Osim Bujoševića, kandidati koji su tada ispunjavali uslove bili su Aleksandar Avramović, Emin Golubović, Mladen Dražetin, Dragan Đukić, Vilibald Erić, Dragan Karadžić, Sandra Keser, Mioljub Krsmanović, Aleksandar Milutinović i Aleksandar Crkvenjakov.Uslovi koje kandidati za direktora RTS moraju da ispunjavaju su da imaju državljanstvo Srbije, prebivalište na teritoriji Srbije, da imaju visoku stručnu spremu, da su "ugledni stručnjaci iz oblasti koje su od značaja za obavljanje poslova ustanove javnog medijskog servisa" i da imaju najmanje deset godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

(Danas)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Najnovije: Na portalu

BIG PA Turnir FC 24 EA 460x600

letnje snizenje jun 2024 big panacevo 460x600

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city