Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Koridori Srbije tvrde da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija uz najviši stepen bezbednosti - | K-013 Portal

Koridori Srbije tvrde da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija uz najviši stepen bezbednosti

grdelicka klisura, saobracaj

Saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija se nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti učesnika u saobraćaju, saopštili su danas Koridori Srbije.

Kako dodaju, inspektori su konstatovali da ne postoje deformacije i pukotine.
 
Oni su odbacili navode medija da se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine, navodeći da su inženjeri i geometri Koridora Srbije u više navrata vanredno izašli na teren 11, 12. i 14. novembra i izvršili očitavanje svih referentnih tačaka.
 
Kako navode, u utorak su na teren izašli predstavnici Sektora za inspekcijski nadzor ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na zahtev ministra Gorana Vesića i inspekcija je prilikom vršenja nadzora, zapisnikom konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na predmetnoj konstrukciji zaštite kosine.
 
"Nadležni inspektor naveo je da se radi o denivelisanim radnim spojevima koji su izvedeni tokom radova, a zbog same tehnologije i uslova gradnje, kao i da je na denivelisanom spoju, zbog zaštite od prodora atmosferske vode, izvršena površinska obrada cementnim malterom, koja stvara vizuelni osećaj da se radi o pukotini", navodi se u saopštenju.
 
Podsetili su na to da su 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri, i da do sada nikakva pomeranja nisu zabeležena.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS