Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website „Kreni-Promeni“ sa 340.000 potpisa sutra ispred RTS-a: Zahtevi za debatu o Rio Tintu i izveštavanje o zagađenju - | K-013 Portal

„Kreni-Promeni“ sa 340.000 potpisa sutra ispred RTS-a: Zahtevi za debatu o Rio Tintu i izveštavanje o zagađenju

kreni promeni, peticija, radio televizija srbije

Pokret „Kreni-Promeni“ najavio je da će u četvrtak, 17. novembra u 11:59 izvesti performans ispred Radio Televizije Srbije.

Iz „Kreni-Promeni“ su saopštili da će sutra RTS-u predati preko 340.000 potpise građana koje su prikupili u dve peticije: „Stop rudniku litijuma! Rio Tinto marš sa Drine“ i „Istina o zagađenju“, prenosi Danas.

Peticiju protiv rudnika litijuma potpisalo je 294.246 građana i od RTS-a se traži izveštavanje o statusu Narodne inicijative koja je predata Skupštini Srbije a kojom se od narodnih poslanika traži da izglasaju zakon o zabrani iskopavanja litijuma i bora, kao i da RTS organizuje više debata stručnjaka kako bi šira javnost bila informisana o svim činjenicama vezanim za iskopavanje litijuma i bora u Srbiji.

RTS-u će takođe biti predata i peticija „Istina o zagađenju“ koju je potpisalo 52.700 građana a kojom se od RTS-a traži kontinuirano izveštavanje o zagađenju vazduha u Srbiji.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.