Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website KRIK: Oduzeto šest bugarskih apartmana koje je kupio Siniša Mali - | K-013 Portal

KRIK: Oduzeto šest bugarskih apartmana koje je kupio Siniša Mali

KRIK: Oduzeto šest bugarskih apartmana koje je kupio Siniša Mali

Šest luksuznih stanova koje je Siniša Mali kupio kao direktor ofšor kompanija sa Britanskih Devičanskih Ostrva i koji se vode na njihove ćerke firme u Bugarskoj – „Erma 11" i „Erul 11", oduzeto je jer su ove firme prestale da plaćaju porez i vraćaju kredite banci u Bugarskoj, objavio je KRIK.

Dva stana blokirala je u julu ove godine poreska uprava opštine Sozopolj, na čijoj teritoriji je primorsko letovalište „Sveti Nikola" u sklopu kojeg su apartmani, pokazuje dokumentacija koju su prikupili KRIK i portal Bivol.

Četiri apartmana oduzela je krajem prošle godine banka Bulgarian-American Credit Bank od koje su firme „Erma 11" i „Erul 11" sredinom 2011. uzele kredite. Osim stanova, banka je blokirala i 21 garažno mesto.

Ovi stanovi su oduzeti kako bi se njihovom prodajom namirila dugovanja firmi, a dva su već javno ponuđena na aukcijsku prodaju.

Iz dokumentacije koja je javno dostupna nije moguće saznati koliko tačno ove kompanije duguju za porez, niti iznose kredita koje su uzele od banke.

Firme „Erma 11" i „Erul 11" od marta ove godine su u stanju mirovanja, odnosno privremeno su prestale da posluju. Prema dokumentu koji je potpisao direktor kompanija, one u prošloj godini nisu imale prihoda.

Vlasništvo ovih bugarskih firmi vodi na ofšor kompanije „Brigham Holding & Finance Inc." i „Etham Invest & Finance Corp." sa Britanskih Devičanskih Ostrva. Direktor ofšor firmi, kako je ranije otkrio KRIK, u vreme kada su kupljeni stanovi u Bugarskoj bio je Siniša Mali.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.