Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Krivična prijava protiv Beogradskih elektrana zbog odlaganja grejne sezone - | K-013 Portal

Krivična prijava protiv Beogradskih elektrana zbog odlaganja grejne sezone

krivicna prijava, efektiva, beogradske elektrane

Organizacija potrošača Efektiva objavila je na društvenim mrežama da je protiv preduzeća Beogradske elektrane i bivšeg direktora tog preduzeća Radeta Baste podneta prekršajna prijava.

Prijava je zbog neosnovanog odlaganja grejne sezone.

Na fotografiji zahteva za pokretanje prekršajnog postupka vidi se da su prijavu Prekršajnom sudu u Beogradu podnela dva fizička lica koje zastupa advokat.
 
U tom zahtevu je navedeno da su Beoelektrane bez pravnog osnova donele odluku o odlaganju početka grejne sezone, a da prethodno nije izmenjena Odluka Skupštine grada Beograda da grejna sezona počinje 15. oktobra i završava se 15. aprila.
 
U toj prekršajnoj prijavi se navodi da je Skupština grada nadležna za izmenu Odluke o snabdevanju toplotnom energijom, a ne Gradsko veće, koje je, kako je 14. oktobra izjavio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, odlučilo da odloži početak grejne sezone.
 
"Punomoćnik oštećenih predlaže da Prekšajni sud protiv okrivljenih pokrene prekršajni postupak i da ih oglasi krivim", stoji u prijavi, u kojoj je citiran i deo Odluke o snabdevanju toplotnom energijom koji za njeno nepoštovanje predviđa kaznu od 150.000 dinara za komunalno preduzeće i 25.000 za odgovorno lice.
 
Bivši direktor Beoelektrana Rade Basta je danas postao ministar privrede, pošto je Skupština Srbije izabrala novu Vladu, na čelu sa premijerkom Anom Brnabić.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.