Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Lidl donirao šest tona hrane za najugroženije u kampanji Koalicije za dobročinstvo - | K-013 Portal

Lidl donirao šest tona hrane za najugroženije u kampanji Koalicije za dobročinstvo

lidl, humanitarna kampanja koalicija za dobrocinstvo

Kompanija Lidl objavila je danas da se sa svojim potrošačima priključila humanitarnoj kampanji Koalicije za dobročinstvo „Spasimo hranu, spasimo humanost“ i donirala više od šest tona hrane najugroženijim gradjanima Srbije.

U okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humanost“ Koalicije za dobročinstvo, kompanija Lidl Srbija pridružila se velikoj akciji ukazivanja na problem nedostatka hrane za sve u Srbiji.

Kompanija i njeni potrošači zajedničkom akcijom donirali su ukupno 6,5 tona hrane od kojih je napravljeno 500 paketa najpotrebnijih namirnica za one kojima je pomoć neophodna, precizirano je u saopštenju.

„Izuzetno smo ponosni na naše potrošače koji su se odazvali pozivu da zajedno učinimo dobro delo i pomognemo onima kojima je to potrebno. Zajedno, pokazali smo da možemo da napravimo pozitivne promene, a samo ovom akcijom, uspeli smo da pomognemo da 500 porodica u Srbiji koje žive na ivici siromaštva neko vreme imaju brigu manje“, izjavila je rukovodilac Korporativnih komunikacija kompanije Lidl Srbija Martina Petrović.

Podseća se da su, povodom Nacionalnog dana davanja, u oktobru, u naznačenim Lidl prodavnicama širom Srbije, potrošači sakupili i donirali više od 4,5 tona hrane.

Kompanija Lidl Srbija je, kao dodatni doprinos akciji, donirala još dve tone namirnica neophodnih za izbalansirane pakete hrane.

Na ovaj način je sakupljeno ukupno 6,5 tona hrane za ugrožene u Srbiji koje su preuzele organizacije zadužene za distribuciju korisnicima, poput Crvenog Krsta, Banke hrane Beograd, Humanog srca Šapca, Federacije banaka hrane Srbije, SOS Dečja sela Srbije i ADRA Srbije.

„Zahvaljujemo kompaniji Lidl Srbija i svim gradjanima koji su učestvovali u akciji doniranja. Takodje, zahvaljujemo i volonterima mnogobrojnih organizacija civilnog društva kao i volonterima iz kompanije Black Rock koji su pomogli prikupljanju hrane“, kazao je projektni menažer iz Fondacije Ana i Vlade Divac koja je na čelu Koalicije za dobročinstvo Željko Mitkovski i pozvao još jednom sve da se uključe na spasimohranu.rs.

On je istakao da je ovom akcijom pokazana moć zajedništva i kako udruživanje na najbolji način može da pomogne najugroženijim gradjanima.

Pod sloganom „Spasimo hranu, spasimo humanost“, do sada je prikupljeno gotovo 53 tone hrane.

Svi koji želite da budu deo ove akcije, još uvek to mogu učiniti putem sajta www.spasimohranu.rs i to donacijom sredstava za kupovinu hrane koja će se u vidu paketa, kroz partnerske organizacije dostaviti ugroženim licima.

Kompanija Lidl, kao deo nemačke Švarc grupe (Schwarz Gruppe), predstavlja jednog od vodećih prehrambenih trgovinskih lanaca u Nemačkoj i Evropi. Posluje u 32 zemlje širom sveta, sa oko 11.500 prodavnica, kao i više od 200 logističkih centara i skladišta u 29 zemalja sveta.

Lidl je u Srbiji svoje prve prodavnice otvorio u oktobru 2018. godine i trenutno ima 56 prodavnica u 34 grada širom zemlje.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.