Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Meštani Pakovraća najavili novi protest zbog eksproprijacije imanja za izgradnju auto-puta - | K-013 Portal

Meštani Pakovraća najavili novi protest zbog eksproprijacije imanja za izgradnju auto-puta

pakovraca, cacak, protest

Meštani sela Pakovraće kod Čačka, čije se kuće i zemlja nalaze na trasi auto-puta Preljina-Požega, najavili su protest ispred zgrade čačanske Gradske uprave u ponedeljak, jer su dobili rešenja da se sa svojih imanja isele za sedam dana, a ukazuju da još uvek nije isplaćena imovina koja im se oduzima zbog izgradnje tog puta.

Oni su rekli agenciji Beta da su u poslednje dve godine više puta protestovali protiv države zbog oduzimanja imovine za izgradnju auto-puta i da za to vreme žive na gradilištu, u prašini, bez mogućnosti da obradjuju imanja.

Spor sa državom je nastao zbog cene koja im je ponudjena za zemlju i kuće koja je prema njihovoj oceni „nerealno niska“, zbog čega su tužili državu, ali sudski procesi se prema oceni meštana Pakovraća odugovlače i još uvek nisu završeni.

Meštanima Pakovraća je ponudjeno 120 evra po aru za oduzetu zemlju koja se nalazi na trasi auto-puta, dok su, prema tvrdnjama meštana, gradjani kojima je zbog izgradnje auto-puta oduzeta zemlja na drugim lokacijama dobijali i po 1.500 evra po aru.

Meštani Pakovraće kazali su da su početkom aprila ove godine imali nekoliko sastanaka sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, nadležnim ministrima i predstavnicima Gradske uprave Čačka na kojima im je obećano rešavanje njihovih problema, ali da ta obećanja nisu ispunjena.

Protestu meštana Pakovraća, zakazanom za ponedeljak u 12 sati, pridružiće se i meštani Baluge, Preljine i okolnih sela okupljeni u Udruženju „Ne damo đedovinu“, koji se bune zbog trajnog oduzimanja zemlje za pozajmišta i deponije za potrebe izgradnje auto-puta, rečeno je agenciji Beta u tom udruženju.

Protestu će se pridružiti i meštani više sela kod Lučana koji su takodje nezadovoljni eksproprijacijom zemlje zbog izgradnje auto-puta.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.