Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ministarstvo: Svi podaci javne uprave i poverljiva dokumenta Vlade zaštićeni - | K-013 Portal

Ministarstvo: Svi podaci javne uprave i poverljiva dokumenta Vlade zaštićeni

podaci, javna uprava, sajtovi, srbija

Povodom učestalih pretnji na društvenim mreža po pitanju informacione bezbednosti i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade Srbije i hakovani različiti državni sajtovi, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija želi da obavesti građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da ni jedan poverljiv dokument Vlade nije otkriven, saopšteno je iz ministarstva.

Svi podaci od značaja za Republiku Srbiju čuvaju se u Državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima.

Takođe, stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti.

Uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju za cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv naše zemlje.

Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim imejl porukama i internet sajtovima., navodi se u saopštenju ministarstva.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.