Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website MUP: U toku je akcija pojačane kontrole saobraćaja - | K-013 Portal

MUP: U toku je akcija pojačane kontrole saobraćajaPripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovode do 16. decembra 2018. godine, akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Ova akcija se sprovodi u svih 29 država članica organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Iz Uprave saobraćajne policije podsećaju vozače da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

Vožnja pod uticajem alkohola ne samo da negativno utiče na funkcije neophodne za bezbedno korišćenje puta, u prvom redu na čulo vida i brzinu reakcije, već i na pogrešno rasuđivanje, koje često vodi ka činjenju drugih prekršaja, kao što su prekoračenje dozvoljene brzine ili nekorišćenje sigurnosnih pojaseva.

Tokom sprovođenja ove akcije u istom periodu prošle godine, 1.923 vozača isključena su iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 404 zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama zbog upravljanja vozilom u stanju teške, veoma teške ili potpune alkoholisanosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.