Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Narodna stranka: Šarčević mora da podnese ostavku zbog objavljivanja testova - | K-013 Portal

Narodna stranka: Šarčević mora da podnese ostavku zbog objavljivanja testova

Testovi matematika

Polaganje testa iz matematike u okviru završnog ispita za učenike osmih razreda odložen je preventivno jer su se na društvenim mrežama pojavili testovi pisani rukom.

Osmaci nekoliko beogradskih škola protestovali su ispred Ministarstva prosvete zahtevajući da se poništi završni ispit i da se u srednje škole upišu prema svom uspehu. Nakon protestne šetnje preko Slavije i Resavske ulice, pozvali su na novi protest u sredu u 13 sati.

Sramota je da su već drugi put u prethodnih nekoliko godina testovi za upis učenika u srednju školu “provaljeni”, odnosno da su postali predmet korupcije i mahinacija, kažu u Narodnoj stranci:

Narodna stranka Vuk Jeremić

- Kao da našoj deci nije dosta stresa pred polaganje testova, nego ona sada još plaćaju cenu korumpiranog i nesposobnog sistema, što je neprihvatljivo. Narodna stranka zahteva od nadležnog ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese neopozivu ostavku, kao jedini častan izlaz i čin preuzimanja lične i političke odgovornosti. Ovo je drugi put za vreme naprednjačke vlasti da su testovi za upis u srednju školu ilegalno objavljeni, prvi put 2013. godine, a niko suštinski od odgovornih u državnim institucijama i javnim preduzećima nije odgovarao, navodi se u saopštenju.

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.