Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nastavno-naučno veće FON-a: Javna osuda Siniše Malog zbog doktorata - | K-013 Portal

Nastavno-naučno veće FON-a: Javna osuda Siniše Malog zbog doktorataNastavno-naučno veće FON-a: Javna osuda Siniše Malog zbog doktorata

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka (FON) usvojilo je izveštaj Etičke komisije FON-a o doktoratu ministra finansija Siniše Malog, ali je umesto predloga da se Malom izrekne mera javne opomone, i predložilo meru izricanja javne osude za sporni doktorat, prenosi N1.

Članovi Nastavno-naučnog izjasnili su se o izveštaju Etičke komisije FON-a i kako je saopšteno sa tog fakulteta, doneli sledeću odluku:

"Usvaja se izveštaj Etičke komisije FON-a, kojim se utvrđuje postojanje neakademskog ponašanja, a Nastavno-naučno veće predlaže meru izricanja javne osude."

U razgovoru sa pojedinim članovima Nastavno-naučnog veća rečeno nam je da samo izglasavanje javne osude upućuje na to da je preporuka FON-a da se ministru Malom zbog plagiranja poništi doktorat.

Za opciju javne opomene glasao je 21 član Nastavno-naučnog veća, dok su za pooštrenu meru javne osude glasala 83 člana.

Javna osuda je najteža mera koju Nastavno-naučno veće, posle izveštaja Etičke komisije, može da izrekne.

Predstavnik studenata u Nastavno-naučnom veću FON-a Moma Kovačević je posle sednice za N1 objasnio da je današnja odluka poruka Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu da se Siniši Malom poništi doktorat.

"Očekujemo da Etički odbor, ako ide u smeru odluke Nastavno-naučnog veća FON-a oduzme zvanje doktora Siniši Malom", kazao je Kovačević za N1.

Podsetimo, u izvetštaju Etičke komisije, u koji je uvid imao CINS, navodi se da Komisija nije imala dovoljno činjenica na osnovu kojih bi mogla doneti nedvosmisleno mišljenje o doktoratu ministra finansija Siniše Malog i predložila je da se Malom izrekne mera javne opomene.

Odluka Nastavno-naučnog veća FON-a prosleđena je dekanu tog fakulteta koji će je, bez izmena, proslediti na konačno odlučivanje Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Podsetimo, rektorka Univerziteta Ivanka Popović ranije je obećala da će Odbor za profesionalnu etiku do 4. novembra doneti konačnu odluku da li će Malom dodeliti doktorsku titulu ili disertaciju proglasiti plagijatom.

(N1)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.