Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NBS o povećanju naknada banaka: Donećemo paket mera - | K-013 Portal

NBS o povećanju naknada banaka: Donećemo paket mera

narodna banka srbije, mere

Narodna banka Srbije (NBS) potvrdila je da intenzivno radi na rešenju koje će u najkraćem roku biti usvojeno i primenjeno tako da se na najbolji način zaštiti standard građana Srbije.

Prethodno su NBS-u upućeni brojni apeli i pozivi da preduzme mere u vezi sa naknadama banaka, prenosi N1.

"Podsećamo da će, povodom najava i odluka pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima, NBS na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora u četvrtak, 11. avgusta, doneti paket mera i propisa kako bi zaštitila standard građana Srbije", saopštila je centralna banka.

Iz NBS su ponovili da donošenje ovakvih odluka podrazumeva analizu stanja i efekata, o čijim detaljima se centralna banka neće oglašavati pre nego što te odluke donese, te da će o svim detaljima mera javnost će ubrzo biti obaveštena.

"Iako postoji nesporno pravo da svaka tema bude predmet obraćanja javnosti, ističemo da je suvišno na ovaj način govoriti o problemu na kojem NBS već ubrzano radi i kada je već obavestila javnost u kom roku će biti donete odluke od interesa za građane Srbije", navedeno je u saopštenju.
 
Pri tome, kako je istaknuto, za razliku od udruženja i organizacija koje daju neodgovorne i neosnovane izjave, "NBS ima zakonsku obavezu da vodi računa o finansijskoj stabilnosti zemlje i ovakvim temama pristupa sa najvećom pažnjom i odgovornošću".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.