Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Nedeljnik: Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja - | K-013 Portal

Nedeljnik: Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

Nedeljnik: Otac ministra policije dobio dozvolu za proizvodnju oružja

Firma "Junajted BG", koja je u vlasništvu Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije, dobila je ove godine dozvolu da se bavi proizvodnjom oružja, navodi magazin Nedeljnik.

U novom broju, koji će izaći u četvrtak 26. septembra, taj nedeljnik donosi informaciju da je dozvola firmi "Junajted BG" izdalo Ministarstvo odbrane 9. aprila, sa rokom važenja od godinu dana.

"Tako se Junajted BG sada nalazi u Registru proizvodjača naoružanja i vojne opreme Ministarstva odbrane pod brojem 47, od ukupno 50 firmi koje imaju dozvolu da se bave proizvodnjom oružja. Ovaj registar objavljen je na sajtu Ministarstva odbrane", navodi taj list. Dodaje se da nije poznato koje oružje proizvodi firma Branka Stefanovića, kao što nije ni poznato da li je "Junajted BG" ispunio sve kriterijume koje propisuje Ministarstvo odbrane u postupku izdavanja dozvola za proizvodnju oružja.

"Na osnovu toga što je izdata dozvola za proizvodnju oružja, Branko Stefanović i svi zaposleni u njegovoj privatnoj firmi dobili su pravo na pristup podacima označenim kao 'Poverljivo' odlukom Kancelarije Saveta za nacionalnu bezbednost, čiji sekretar je upravo Nebojša Stefanović", piše Nedeljnik u novom broju.

Prethodno su mediji pisali da je Branko Stefanović umešan u prodaju minobacačke municije Saudijskoj Arabiji, koja je kasnije završila kod islamskih ekstremista u Jemenu.

(Nedeljnik)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS