Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website NIJE VIC: Goran Vesić počasni član Udruženja književnika Srbije - | K-013 Portal

NIJE VIC: Goran Vesić počasni član Udruženja književnika SrbijeNIJE VIC: Goran Vesić počasni član Udruženja književnika Srbije

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić nedavno je primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, objavile su Večernje Novosti.

Novosti su u tekstu o tribini posvećenoj austrijskom piscu i nobelovcu Peteru Handkeu, u Udruženju književnika Srbije, navele da je taj skup trebalo da otvori zamenik gradonačelnika, sa podnaslovom "Vesić počasni član UKS".

"Zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je nedavno primljen u Udruženje književnika Srbije kao počasni član, trebalo je da otvori tribinu. Planirano je da Vesić pozdravi skup u ime Skupštine grada, budući da je Handke počasni građanin Beograda, ali je bio sprečen da dođe", naveo je list.

Ova vest izazvala je oštre reakcije na društvenim mrežama.

Pisac Siniša Kovačević tražio je da bude izbrisan evidencije tog udruženja. "Mali je i skroman moj talenat u odnosu na njegov, a nije red da kolege koji nam svojim prisustvom čine čast, gledam sa zavišću", napisao je on na Tviteru.

Slično je reagovao i reditelj Srđan Dragojević: Molim Vas, recite me da se Sinisa Kovačević šali da je Vesić postao počasni član Udruženja Književnika Srbije?! Član sam od 1987. godine, pa da se, ako je istina, lepo „odjavim“ posle 32 godine članstva.

(N1)

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.