Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Od sledećeg marta striktnija pravila za emigriranje u Nemačku - | K-013 Portal

Od sledećeg marta striktnija pravila za emigriranje u NemačkuOd sledećeg marta striktnija pravila za emigriranje u Nemačku

Direktor Nemačko-srpske privredne komore Martin Knap izjavio je da će od marta naredne godine stanovnicima Zapadnog Balkana biti znatno teže da emigriraju u Nemačku, zato što će tada početi da se primenjuje novo zakonsko rešenje o uvozu radne snage.

Portal Mondo prenosi da je Knap na konferenciji za štampu naveo da će građani regiona novim zakonom o migracijama biti ukinute privilegije koje trenutno uživaju u odnosu na druge delove sveta.

Nova pravila podrazumevaju da će za ostanak u Nemačkoj biti neophodno veće znanje jezika i da će se uvesti starosna granica za useljavanje, kao i da se više neće diferencirati između evropskih i drugih država.

Knap je najavio da će o novim rešenjima nemačkog Zakona o emigraciji biti reči u petak, 22. novembra, u Beogradu, na konferenciji „Zapadni Balkan i nemačka privreda: Investicije – Dobavljačke inicijative – Mobilnost".

Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke je ovog leta saopštilo da će novi zakon podrazumevati da će radnicima starijim od 45 godina biti neophodan unapred potpisan ugovor o radu.

Broj stranaca koji žive u Nemačkoj povećan je sa 6,7 miliona u 2005. godini na 10,9 miliona u 2018. godini, a među državama članicama Evropske unije ima jedan od najvećih udela stanovnika nedržavljana EU, ukazuju podaci Destatisa i Eurostata.

Tags: ,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.